Header KINDERKAMER_BLOG_2024.jpg

Dit zijn de grootste kinderkamer trends van 2024

Speelt het idee door je hoofd om de kinderkamer een nieuwe look te geven? Dan ben je hier op de juiste plek. Het voorjaar is de perfecte tijd voor vernieuwing en frisheid, ook in de kinderkamer of tienerkamer. Met de trends van 2024 in gedachten kun je een kamer creëren die niet alleen trendy is, maar ook een plek is waar je kind zich kan ontwikkelen en ontspannen. Heb jij een avonturier, prinsesje of stoere tiener in huis? Met deze inspiratie geef je de kamer in no-time de gewenste uitstraling. 

Sanne Meijer
Sanne Meijer
Marketing stagiaire

Jungle Avontuur

Het junglethema blijft populair in kinderkamers, en dat begrijpen we! Welk kind houdt er nu niet van dieren? Je kunt helemaal uitpakken met een leeuwentapijt of een boekenkast in de vorm van een giraf, maar je kunt het thema ook subtiel laten terugkomen door stoere, legergroene kleuren te gebruiken.

Deze subtiliteit kan worden bereikt met behulp van bijvoorbeeld de Bobby-lijn uit de nieuwe collectie van het merk WOOOD. Deze jungle trend brengt een avontuurlijke en tegelijkertijd warme sfeer in de kamer. Dus laat de wildernis tot leven komen en creëer een ruimte waar fantasie en plezier samenkomen. Deze items zorgen gegarandeerd voor een glimlach op het gezicht van je kind!

Jungle kinderkamer

Voor de avonturier

Basic als Basis

Niet iedereen houdt van felle kleuren en drukke prints in een kinderkamer. Een basic kinderkamer blijft ook ontzettend mooi. En guess what, deze trend is ook nog lang niet verdwenen!

Het gebruik van natuurlijke kleuren, zoals bijvoorbeeld grenen wit, taupe of ecru, biedt een prachtige basis voor verdere decoratie en persoonlijke accenten. Ook creëren ze een rustige en ontspannen sfeer.

Om te voorkomen dat het saai wordt, kan je juist verschillende texturen en materialen gebruiken. Natuurlijke materialen zoals rotan, jute en hout winnen steeds meer aan populariteit, en met goede reden. Deze materialen brengen een gevoel van warmte en rust in elke ruimte, iets wat we allemaal willen nastreven voor de kamer van onze kinderen. De kinderkamer is namelijk niet zomaar een ruimte; het is de plek waar je kind speelt, leert en droomt.

Of je nu kiest voor een avontuurlijk jungle-thema of een rustgevende minimalistische stijl, deze materialen en kleuren vormen de perfecte basis voor ieder thema!

Wat deze trend extra bijzonder maakt, is de veelzijdigheid van natuurlijke materialen en kleuren, waardoor je een kamer creëert die niet alleen nu mooi is, maar ook in de toekomst blijft aanspreken. Het is een investering in de toekomst van je kind, waarbij de kamer zich moeiteloos kan aanpassen aan de veranderende interesses en levensfasen van jouw kind.

Basic kinderkamer

Voor een zachte setting

Stijlvol en Speels: De kracht van zwart in de kinderkamer

Denk je aan het inrichten van een kinderkamer, dan schieten waarschijnlijk eerst pasteltinten en felle kleuren, of natuurlijke tinten je te binnen. Maar heb je ooit overwogen om zwart toe te voegen aan het kleurenpalet van de kinderkamer? Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar zwart kan een verrassend veelzijdige en moderne twist geven aan de ruimte. Een zwarte bureaulamp, een stoere zwarte kruk of zelfs een zwarte kledingkast kunnen precies zijn wat de kamer nodig heeft. Deze items voegen diepte en contrast toe zonder de kamer te overheersen. Zwart zorgt voor een moderne uitstraling, terwijl het tegelijkertijd een perfecte achtergrond biedt voor andere kleuren en materialen.

Zwart combineert uitstekend met natuurlijke materialen. Denk aan een houten bureau of rieten manden tegen een zwarte muur; het contrast laat de natuurlijke kleuren er nog meer uitspringen. Voor wie bang is dat zwart de kamer te somber maakt, is er goed nieuws. Zwart gaat namelijk hand in hand met kleurrijke accenten. Een speelse touch bereik je door zwart te combineren met heldere kleuren in accessoires, zoals kussens, posters of speelgoed. Zo blijft de kamer vrolijk en kindvriendelijk. Zijn zwarte meubels te heftig, bekijk dan eens kinderkamer serie Dennis

Het inrichten van een kinderkamer met zwarte elementen biedt een wereld aan mogelijkheden. Het voegt niet alleen een moderne twist toe, maar creëert ook een ruimte die met je kind mee kan groeien. Dus de volgende keer dat je denkt aan de inrichting van de kinderkamer, vergeet dan niet hoe veelzijdig en stijlvol zwart kan zijn. Durf jij het aan?

Zwarte kinderkamer

Voor de tiener, of stoere details

Met de trends van dit jaar kun je een ruimte creëren waar je kind zich niet alleen nu, maar ook in de toekomst helemaal thuis voelt. Dus waar wacht je nog op? Laat je inspireren en tover de kinderkamer om tot een plek waar zowel jij als je kind van kunnen genieten. Het is tijd om samen nieuwe herinneringen te maken in een kamer die helemaal bij jullie past!