Eat Sit Enjoy Repeat

Eat Sit Enjoy Repeat

Geschreven door: Kim

Lekker aan tafel samen of met het hele gezin, gezellige gesprekken, heerlijke diners tijdens speciale avonden & lang natafelen. Maar ook; even een ‘koppie doen’, een fanatieke spelletjesavond of misschien wel een tijdelijke werkplek. De eettafel is zo’n plek waar het allemaal kan en hopelijk ook binnenkort weer met meer dan één vriend of familielid. Als je het mij vraagt een van de meest gezellige en bruisende plekken in huis. En waarom zou je die niet een kleine, of iets grotere, update geven en aanpassen aan de laatste trends?

Lichte houtsoorten
Iets wat we veel terug zien komen in de huidige woontrends en vooral ook in de eetkamer zijn lichte houtsoorten. Deze trend is voornamelijk goed toe te passen in een Scandinavische woonstijl maar is zéker ook goed te combineren in andere woonstijlen. Voor een Scandinavische look kies je een lichte eettafel in combinatie met vooral ook lichte eetkamerstoelen. Dit betekent niet dat je alleen maar kan combineren met witte eetkamerstoelen. Er mag best wat kleur in, maar kies in zo’n geval voor pasteltinten en hou het luchtig en ruimtelijk. In deze stijl geldt: less is more.

Heb je onze Lange Jan eettafel al gezien? Deze tafel is van solide eikenhout met een witte transparante lak en past perfect in deze trend van lichte houtsoorten. Handig: de tafel is uitschuifbaar.

Sfeerbeeld eetkamer Kim


Kleur in de eetkamer
Eerder hebben we al geschreven over de verschillende kleurtrends van 2021 en de kleur van het jaar ‘Brave Ground’; een neutrale aardse tint met zowel grijs- als bruintinten. Deze kleur biedt een stevige basis en de kleuren die goed met deze trendkleur te combineren zijn variëren van blauwtinten tot warme roodtinten. Deze kleuren zien we natuurlijk ook in de eetkamer terug.
Helemaal passend bij deze trend zijn bijvoorbeeld de Vogue eetkamerstoelen van BePureHome in combinatie met een ronde lichte eettafel zoals de Disc, Rhonda of Blanco. Of ga juist voor de staalblauwe Admit stoelen in combinatie met de stoere, teakhouten Rhombic eettafel.

Sfeerbeeld eetkamer Kim 2


Mix & match
Welke interieurstijl je ook in huis hebt stoelen mixen en matchen kan bijna altijd. Je kunt ervoor kiezen om in kleur te variëren, maar ook door model of materiaal te mixen creëer je sfeer. Zet bijvoorbeeld een stoere kruk aan je eettafel of mix & match gestoffeerde stoelen met houten varianten.

De Form eetkamerstoelen hebben een natuurlijke look en zijn in meerdere woonstijlen toe te passen. Mix & match met een stoere kruk zoals de Spider of Brenna aan de prachtige Rhonda eetkamertafel. Of ga voor een gestoffeerde stoel zoals de Mood stoelen van vtwonen in combinatie met een houten stoel zoals Brandon aan de karakteristieke iepenhouten Guild eettafel.

Sfeerbeeld eetkamer Kim 3


Tafel... Table... TABLO!
Hou je van mixen en matchen? Kijk dan eens naar de Tablo serie op onze website. Tablo is een prachtig uitgebreide serie van tafelbladen en tafelpoten waarmee jij zelf je perfecte eettafel kunt samenstellen. Variërend van ronde tafelbladen tot rechthoekig en zelfs ovaal. De tafelbladen zijn verkrijgbaar verschillende materialen zoals mango, teak en eikenhout. Kies daarbij voor een stoere stalen kruispoot, 2-standen of 3-standenpoot of ga voor hout. Heel veel keuze dus!

Sfeerbeeld eetkamer Kim 4


Meer inspiratie nodig? Of ontvang je graag persoonlijk advies van een van onze stylisten? Maak dan hier een afspraak om langs te komen in onze winkel in Hoorn of maak hier een afspraak voor een bezoek aan het Basiclabel Huis in het Experience Center van De Eekhoorn