Een open kast stylen

Een open kast stylen

Een vakkenkast, een stellingkast, een bakkerskast of roomdivider. Wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben is dat ze open zijn. Ontzettend leuk natuurlijk, maar wat zet je er in? 

Mengelmoes
Om de styling van je kast interessant te maken kun je een leuke mix aan items gebruiken. Denk aan souvenirs, mooie vazen, plantjes, boeken en lijstjes. Geef ze allemaal een mooi plekje en speel met de verschillende hoogtes van de items. Wissel het plaatsen van boeken af met stapeltjes en een aantal boeken op een rij. Op een stapel kun je weer een kleiner item neerleggen. Verzamel leuke en gekke items zoals beeldjes, schaaltjes, kaarsen en boekenhouders om je kast wat karakter te geven. 

Niet te druk
Zorg dat je de open kast niet helemaal vol zet. Probeer een goede balans te vinden. Als je toch veel kleine spullen moet opbergen kun je ze beter in een mandje stoppen en die in de kast zetten. 

In de keuken
Een vakkenkast kan ook goed dienen als extra opbergruimte in de keuken. Show er je servies in en zet het glaswerk netjes neer. Ook kun je ingrediënten zoals suiker en bloem in glazen potten doen en die in de kast zetten. Kookboeken, mooie schalen en bijvoorbeeld de weegschaal zouden ook prima in de kast kunnen staan. Maak het geheel af met bijvoorbeeld een grappige quote of illustratie in een lijst en een plantje.