Maak van jouw boekenkast een statement piece in je interieur!

Het lezen van boeken is opnieuw enorm populair geworden, dus leg je telefoon maar even weg en duik af en toe weg in een goed boek. Wist je ook dat boeken steeds vaker gebruikt worden ter decoratie in het interieur? Een voorbeeld hiervan zijn de koffietafelboeken die met hun prachtige vormgeving, fotografie en kleuren worden gebruikt als decoratie.

Stop je boeken niet weg, maar maak ze onderdeel van je interieur!

Naast koffietafelboeken kun je jouw boekencollectie op een stijlvolle manier presenteren door deze juist niet weg te stoppen of door te geven aan familie of vrienden, maar op te bergen in een stijlvolle boekenkast. Maak van jouw boekenkast een statement piece dat perfect past bij jouw stijl! In dit blog lees je hoe je dat kunt doen.

Sanne Meijer
Sanne Meijer
Marketing stagiaire

Stijlvolle boekenkasten

Niet alleen functioneel

Boekenkasten zijn niet alleen functionele meubelstukken om je favoriete boeken in op te bergen, maar ze dienen ook als echte eyecatchers in je woonkamer, slaapkamer of kantoor/werkplek. Ze kunnen namelijk de sfeer en uitstraling van een ruimte versterken.

Ruimtebewuste keuze

Een van de eerste punten waar je rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een boekenkast, is de beschikbare ruimte in je huis. Boekenkasten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Van een compacte boekenkast met open vakken tot een grote boekenkast met robuuste planken. Meet de beschikbare ruimte voordat je een keuze maakt, zodat je zeker weet dat de boekenkast goed past en niet te veel ruimte in beslag neemt.

Materialen en stijlen

Naast de grootte van een boekenkast is het ook belangrijk om te overwegen welk materiaal en welke stijl het beste bij je interieur passen. Houd je van een moderne uitstraling? Dan zou een boekenkast met een strak design van grenenhout of metaal goed passen. Dit kun je terugvinden in de boekenkast Madu van het merk WOOOD. Voor een speelse touch kun je kiezen voor een boekenkast met ronde vormen, zoals open kast Rattle van BePureHome. Met een wat klassieker interieur, kun je gaan voor een robuuste kast in een warme, donkerbruine kleur, zoals open kast Timo van WOOOD Exclusive.

Finishing touch

Zodra je de juiste boekenkast hebt gekozen, is het tijd om na te denken over de indeling ervan. Een grote boekencollectie oogt al snel erg druk. De verschillende omslagen en teksten trekken snel de aandacht. Daarom is het belangrijk om een georganiseerde en overzichtelijke boekenkast te creëren voor een opgeruimde uitstraling. Je kunt ervoor kiezen om je boeken te sorteren op kleur of van groot naar klein bijvoorbeeld, hierdoor creëer je rust. Om je boekenkast tot een echt statement piece te maken in jouw interieur, kun je de boekenkast niet alleen vullen met boeken, maar ook met accessoires zoals foto's, planten of vazen. Deze items helpen je om de ruimte op te vullen en een persoonlijke touch toe te voegen. Zorg er wel voor dat je niet te veel accessoires toevoegt, zodat de focus nog steeds op de boeken blijft liggen en de kast niet te druk wordt.

Verlichting

Ter decoratie kun je ook verlichting gebruiken, op of in de kast. Zoals een bureaulamp op een lage boekenkast, of een mooie tafellamp in een open vakkenkast! Hiermee creëer je een warme, zachte en gezellige sfeer in de ruimte.

Kortom, een boekenkast is meer dan alleen een functioneel meubelstuk. Het weerspiegelt jouw persoonlijkheid en smaak, en kan een echte eyecatcher zijn in je interieur. Met de juiste keuzes op het gebied van grootte, materiaal, indeling en decoratie, kun je van je boekenkast een statement piece maken in jouw interieur. Dit zijn de boekenkasten uit onze collectie. Als je net als ik van waanzinnig mooie koffietafelboeken houdt, deze shop je in één van onze winkels