Nieuwe verlichting nodig? Met deze lampen kom je sfeervol de winter door

Nieuwe verlichting nodig? Met deze lampen kom je sfeervol de winter door

Door Natasja 

De donkere dagen zijn weer aangebroken. Vooral nu de wintertijd is ingegaan is het even wennen. Wil je binnen een gezellige en knusse sfeer creëren? Met de juiste sfeerverlichting in huis zorg je al snel voor een warme setting. Er zijn veel verschillende materialen die voor een leuk effect zorgen in het donker, zoals een hanglamp van glas boven de eettafel een metalen tafellamp bij je werkplek of een rotan wandlamp boven de bank.

Het najaar is nu echt aangebroken en dat kan zorgen voor een winterdipje. De juiste verlichting kan je een beetje helpen om dit te voorkomen. Door te weinig licht blijft het lichaam namelijk melatonine aanmaken. Hierdoor blijft iemand overdag slaperig en vermoeid. En voelt zich somber. Een goed excuus om je lichtplan thuis eens onder de loep te nemen!


Rotan (hang)lamp voor sfeer

Tegenwoordig zijn de natuurlijke materialen als rotan, bamboe en jute niet meer weg te denken uit onze interieurs. Lampen van natuurlijke materialen geven een rustige sfeer en verspreiden een speels licht door hun vaak open uiterlijk en lichte tinten. Hierdoor heb je veel licht, dat zich op een mooie manier door je interieur verspreidt. En dat is dan weer goed voor je humeur! Een rotan hanglamp boven de eettafel is een goed begin. Maar het is ook fijn om een apart lichtpunt in de zithoek te hebben, met bijvoorbeeld de duurzame Kalimantan rotan wandlamp.
 

 

 

Moderne metalen lampen

De kleur goud in het interieur straalt warmte uit, sprankelt en geeft een gevoel van luxe. Het gouden metaal glanst en weerkaatst het licht. Hierdoor krijg je met een metalen tafellamp mooi strijklicht op je wand en dat zorgt voor veel sfeer. De Alara metalen hanglamp bijvoorbeeld is prachtig voor boven de eettafel of in de hal, de glazen bollen zorgen ervoor dat het licht in diverse richtingen verspreid wordt. Door de gouden metalen details in je interieur creëer je een hotel chique sfeer, daar kom je lekker van tot rust. Een metalen tafellamp of metalen hanglamp geeft tevens een moderne twist aan je interieur.
 

 

 

Zachte vormen

Organische vormen zorgen voor vriendelijkheid en rust. Ze bieden je een gevoel van comfort en geborgenheid. Deze witte tafellamp Cathy bijvoorbeeld, door de mooie lichte tinten en de natuurlijke linnen lampenkap is deze witte tafellamp van aardewerk een rustpunt in je interieur en tegelijkertijd een echte eyecatcher! In deze nieuwe woontrend zijn de aardewerk of keramieken lampenvoeten voorzien van een linnen lampenkap. De linnen lampenkappen verspreiden veel licht. Door de structuur van de stof laten ze het licht zacht dansen door je kamer. Mijn persoonlijke favoriet!
 

 


Wil jij nu ook meteen een nieuwe rotan hanglamp of metalen tafellamp kopen? Maak dan (t/m 11 november 2021) gebruik van onze kortingsactie op geselecteerde verlichting. Deze korting maakt het shoppen extra leuk!