Ontdek, voel en ervaar de collectie uit eigen Nederlandse fabriek

Ontdek, voel en ervaar de collectie uit eigen Nederlandse fabriek

Geschreven door: Karin 

Wist je dat meer dan 30% van onze collectie een eigen ontwerp is en geproduceerd wordt in onze eigen fabriek in Nederland? In eerste instantie sta je er misschien niet bij stil maar het kopen van meubels die in Nederland geproduceerd zijn heeft enorm veel voordelen.

Het is vertrouwd, je kunt ervanuit gaan dat het meubel deugdelijk is en dat het productieproces op een verantwoorde manier is ingevuld. En wanneer een artikel op voorraad is, heb je het snel in huis want het is immers vlakbij! Wanneer je voor 20.00 besteld kun je ervan uitgaan dat het product dezelfde werkdag het magazijn uit Hoorn verlaat. Vind hier de meubels die uit voorraad leverbaar zijn. De fabriek zit vlakbij en daardoor is het verlenen van service gemakkelijk. Op de meubels uit eigen fabriek geldt een fabrieksgarantie van 1 jaar. En wanneer er iets mee aan de hand is, kan er gemakkelijk en snel goede service verleend worden.

Sfeerbeeld 'Uit eigen fabriek'_Rens kast

 

Duurzaam karakter

Op het gebied van transport wordt er ook enorm veel bespaard ten opzichte van producten die uit het buitenland komen. De afstanden zijn veel korter, ook wanneer er geretourneerd wordt. En over het algemeen zijn alle meubels vanuit onze eigen fabriek ‘flat-pack’ verpakt. Dit betekend dat de meubels ongemonteerd geleverd worden en zo ruimtebesparend de vrachtwagen in kunnen. Dit bespaart enorm veel ritten en het voordeel is dat de prijs van het meubel scherp kan blijven. Dit ‘bouwpakket’-principe en de korte afstanden geven de meubels een duurzaam karakter.
In onze totale collectie dragen steeds meer meubels en accessoires iets bij aan duurzaamheid. Bijvoorbeeld doordat het product op een milieuvriendelijke manier geproduceerd is, vervaardigd met elementen uit de natuur, of dat het verpakt is met recyclebare materialen. Ontdek onze duurzame collectie.
 

Verantwoorde productie

Wij geloven dat we kunnen bijdragen aan een positieve impact op ons wereldwijde milieu. En daarom heeft al het hout in onze fabriek een FSC-keurmerk. Dit keurmerk is internationaal en garandeert dat grondstoffen voor houtproducten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen. De nieuwe kastenserie Finca en kastenserie New Gravure zijn hier voorbeelden van. Je herkent de producten aan het bijgevoegde FSC-label. Snuffel de webshop maar eens door. Je zult zien dat er veel producten uit eigen fabriek komen en je begint ze misschien op den duur ook wel te herkennen.

Sfeerbeeld 'Uit eigen fabriek'_New Gravure

 

Beleef de kwaliteit van het hout

De meubels uit eigen fabriek worden gemaakt van kwalitatief goed en verantwoord FSC-hout. Ervaar en beleef een product zoals het TV meubel Mats of de populaire Barn schuifdeurkast van het merk vtwonen. Een houten meubel brengt een hele andere sfeer in huis dan een meubel van bijvoorbeeld kunststof of metaal. Hout is een natuurproduct en ieder meubel heeft daardoor een uniek karakter in kleur en uitstraling. Bij een houten meubel zijn noesten en kwasten zichtbaar. Bij een grenen meubel zijn zelfs de noesten, kwasten en andere oneffenheden benadrukt om een doorleefde uitstraling te realiseren. Bezoek onze winkel(s) om de showmodellen te ervaren. Aldus, het houten meubel dat je online besteld en thuis ontvangt kan afwijken van het model dat in de showroom staat. Maar dat is vanzelfsprekend bij een natuurproduct en dat is juist de charme van echt hout. Het merk WOOOD heeft veel kinderkamers in de collectie zoals de kinderkamer Dennis en kinderkamer Connect. Deze meubels zijn stevig, betaalbaar en kwalitatief sterk! En ander bijkomend voordeel is dat je ze een nieuw laagje verf kunt geven en daardoor makkelijk een tweede leven mee kunnen.

Sfeerbeeld 'Uit eigen fabriek'_Dennis kinderkamer

 

Gemaakt met aandacht en passie voor het product

Het productieproces van het meubel wordt voor een groot deel machinaal gedaan, maar er komt ook nog veel handwerk bij kijken. Wanneer je door de fabriek loopt zie je dat er veel persoonlijke aandacht bij de productie van de meubels zit. Je ervaart het enthousiasme van de medewerkers en het is mooi om te zien hoe zij hun aandacht erbij hebben. De oplettendheid wanneer er een ‘verkeerd’ onderdeel voorbijkomt en het precisie werk dat soms wordt vereist. In de fabriek worden de meubels gemaakt en ingepakt door medewerkers met een passie voor hun vak, en dat zie je!
 

Top 3 uit eigen fabriek

Ben je op zoek naar een houten eettafel of kast? Pak de voordelen van een meubel uit Nederland. Onze aanraders zijn deze top 3 items uit eigen fabriek:
  1. Bonk massief grenen vitrinekast van Basiclabel
  2. Rhonda eiken eettafel XL onbehandeld van WOOOD
  3. Organize opbergkast massief grenen van BePureHome

Sfeerbeeld 'Uit eigen fabriek'_vtwonen eettafel