5x Paastafel decoratie tips

5x Paastafel decoratie tips

Nu het voorjaar zich weer aandient, de sneeuwklokjes, krokussen en tulpen de kop weer uit de grond persen, komt ook de zin in Pasen weer boven borrelen. Meer nog dan tijdens de Kerst een moment om met familie en vrienden thuis om de tafel te zitten en te genieten van een heerlijke brunch. Helaas zullen we tegen die tijd nog wel met aangepaste regels te maken hebben, maar hoe dan ook, brunchen gaan we!

Uitbundig & Vrolijk 
Het zou een uitgelezen moment zijn om weer eens goed uit te pakken. Uitbundigheid en vrolijkheid op de tafels. Gewoon omdat het kan! Kleur mag zegevieren en de strijd aan gaan met grafische prints en bloemen! Zelf ben ik niet iemand van regels en etiquette wat betreft de tafelsetting. Voor mij staat voorop dat het vooral uitnodigend moet zijn. Dat je visite graag aan tafel gaat zitten en zegt; kom maar op met dat lekkers.

Sfeerbeeld paastafelen 1


Alles uit de kast
Ik haal thuis meestal alles uit de kast (letterlijk). Een wit servies, een gekleurde streep van IIttala en zwart wit van vtwonen. Vintage schalen, kommetjes en een paar familiestukken mogen ook niet ontbreken. Het gaat juist om die combinatie! Samen wordt het een bont geheel maar ik zorg wel voor samenhang, dat blijf belangrijk. Kortom, geen regels maar wel verantwoorde styling.

Combineren is key
De kunst is om bijvoorbeeld per couvert verschillende onderdelen uit te wisselen. Dezelfde serviezen combineren, maar wel op elke plek een andere mix creëren. Hetzelfde maar toch anders. Je kunt ook kiezen om een kleur als rode draad te nemen, of een materiaal. De familiestukken en andere vondsten brengen meestal meteen gesprekken op gang want er is altijd wel iemand die nog een leuke anekdote heeft van een andere gelegenheid waarop het servies op tafel stond. Succes verzekerd!Perfect timing 
Een goede combinatie van serviezen is porselein met glas, mooie glans en transparantie in prachtige kleuren. Keramiek en aardewerk in combinatie met hout geven een stoere robuuste tafel, en wie die sfeer goed doortrekt legt daar dan zwart bestek bij. Tegenwoordig vind je naast het klassieke werk ook spullen van marmer, gietijzer en gerecycled materiaal. Voor de Paas fotoshoot van Basiclabel heb ik gebruikgemaakt van serviesgoed en accessoires van de merken Essenza, Selected By, Housedoctor, HKliving en BePurehome. De kuikens die als model fungeerden waren van mijn collega, perfecte timing is alles! Zij zorgden voor leven in de brouwerij tijdens de shoot (en op tafel).Ik hoop jullie met de foto's te inspireren en eens anders te denken. Snuffel door je kasten, haal verse bloemen en takken, gebruik een tafelkleed of dek de tafel eens met mooi papier en ga los!

Nog even op een rijtje: 
1. Uitbundigheid & vrolijkheid 
2. Vergeet de etiquette 
3. Mix & Match; combineer er op los! 
4. Neem een kleur of materiaal als rode draad 
5. Haal verse bloemen in huis. 

Gezellige dagen en leuk als jullie een foto delen op Instagram en ons taggen met #basiclabel!Sfeerbeeld paastafelen 7