7 tips over het gebruik van accessoires in je interieur

7 tips over het gebruik van accessoires in je interieur

Geschreven door: Petra

We willen geen rommeltje of een ‘van alles bij elkaar geraapt zooitje’ in huis, maar hoe doe je dat? Hoe zorg je voor een verrassende setting zonder dat het druk of rommelig staat? Bekijk onderstaande tips om van je interieur geen kringloopwinkel te maken!

Tip 1 – Groeperen
Door gebruik te maken van groepjes en te werken met verschillende hoogtes zorg je voor een spannend maar strak geheel.

Tip 2 – Kleurgebruik
Met ton sur ton kleuren zorg je ervoor dat je accessoires heel verschillend kunnen zijn maar deze combinatie door het kleurgebruik juist heel rustig oogt. Ben je een kleurrijk persoon dan kunnen contrasterende kleuren juist ook heel goed passen, mits het de juiste match is.

Tip 3 – Materiaalgebruik
Houd je van veel kussens op de bank, maar weet je niet goed hoe je een passende set maakt? Bij Basiclabel houden wij erg van verschillende natureltinten. We kiezen kussens in dezelfde tint; met bijvoorbeeld een linnenlook, gecombineerd met velvet en een grove rib. Deze combinatie maakt het spannend zonder dat het rommelig staat. Met een wollen plaid erbij geef je jouw bank een totaal nieuwe look! Bekijk onze tips op social of vraag een gratis interieuradvies aan in de winkel.

Accessoires sfeerbeeld Freddie


Tip 4 – Eyecatchers
Maak gebruik van een statement piece! En of dit nu vintage of nieuw is, dat maakt niet uit. Met een goed stuk heb je namelijk verder heel weinig nodig!Tip 5 – Verzamelingen
Deze tip is voor de verzamelaars onder ons. Neem jij die mooie schelp van het strand mee naar huis, of dat grappige beeldje op de rommelmarkt? Tover je sidetable om tot een altaar en bewaar je vondsten in mooie glazen opbergbakjes of op een dienblad. Ben je niet zo groot behuisd, dan is het een beter idee om een kast met veel kleine lades te kopen waar je al jouw schatten in kunt verstoppen. Op de kast presenteer je de mooiste vondsten, per seizoen wissel je deze vondsten en er is altijd weer iets nieuws om naar te kijken.

Tip 6 – Urban jungle
Onmisbare accessoires in huis: planten en bloemen natuurlijk! Van een verse bos tulpen bij je thuiswerkplek tot een bos droogbloemen in de vensterbank. Droogbloemen presenteer je in een bijzondere vaas of je doet er iets heel anders mee. Er zijn tal van tips te vinden om iets leuks te doen met droogbloemen; van wanddecoratie tot droogbloemen in je telefoonhoesje. In de winkel verkopen wij diverse droogbloemen waar je vast wel iets mee kunt.
Planten zijn goed voor je gezondheid en daarom zijn de urban jungles ook zo populair. Het is simpelweg een klein hoekje in huis waar alle planten bij elkaar staan. Combineer echte planten ook gerust met kunstplanten hoor, niemand die het ziet. Heb je ruimte voor een grote plant? In een leeg hoekje doet een plant het altijd goed!Tip 7 – Spiegeltje spiegeltje aan de wand
Een spiegel in huis is niet alleen heel praktisch maar kan de ruimte ook groter doen lijken. Een staande spiegel los tegen de muur staat heel chic bijvoorbeeld. In de kleinste ruimtes in huis is het juist slim om een grote spiegel op te hangen, omdat de ruimte dan groter oogt. Bijvoorbeeld in de hal! Combineer verschillende formaten en vormen met elkaar voor een speels effect.

Accessoires sfeerbeeld 2