Bewust wonen

Bewust wonen

Geschreven door: Karin

Duurzaamheid
Hoe gaan we met onze aarde om? En wat voor consequenties heeft dat voor onze kinderen en de generaties daarna? Kan de aarde ook hen nog in hun behoeftes voorzien? Overal komt duurzaamheid steeds meer onder de aandacht in verschillende bewoordingen. Duurzaam, verantwoord, groen, bewust. De energiemaatschappijen zijn al een tijd bezig met groene energie en ook in de mode- en de woonwereld zien wij steeds meer merken bewustere collecties ontwikkelen.

Stap voor stap
Het dringt bij steeds meer mensen door dat er iets moet veranderen. Nu gaat veranderen niet van de ene op de andere dag. Stap één is bewustwording. Een belangrijk element voor verandering. Je ziet dat steeds meer bedrijven kleine stapjes zetten om bijvoorbeeld het productieproces, de manier van verpakken en/of het transport te veranderen. 

Nog groener
Zo is onlangs het merk WOOOD de campagne ‘Het hout nooit op’ gestart. Het merk gebruikt al meer dan 20 jaar FSC® gecertificeerd hout en dat wil zeggen dat het hout voor de productie van de meubelen uit verantwoord beheerde bossen komt. Door te kiezen voor FSC-gecertificeerd hout, en daarmee duurzaam hout, zorg je ervoor dat ontbossing wordt tegengegaan. Door bewuste keuzes, hoge efficiency in het productieproces en de (verpakkings-)materialen doet WOOOD het steeds een beetje beter en vraagt zichzelf continu af: hoe kan het nóg groener.Meer van onze merken dragen hun steentje bij. Ook de verlichting van het merk Good&Mojo is compleet verantwoord want de verlichting is gemaakt van natuurlijke en/of gerecyclede materialen. Alle dekbedovertrekken van Covers&Co hebben het GOTS-certificaat. De dekbedovertrekken zijn gemaakt van biologisch katoen, gegarandeerd onder goede arbeidsomstandigheden. Zo heeft ook het bekende woonmerk HKliving steeds meer producten van gerecyclede materialen in de collectie, zoals de Ball hanglamp. Of ontdek het artwork van het merk BePureHome, gemaakt van honingraatkarton.Focus
Als individu kun jeook een bijdrage leveren en er samen voor zorgen dat de aarde bewoonbaar blijft voor de vele generaties na ons. Wanneer je bedenkt hoe je jouw eigen ecologische voetafdruk iets kunt verkleinen kom je vaak zelf al op ideeën. Of check onze tips.

Tips om te verduurzamen
  1. Is jouw woning energiezuinig? Is er een warmtepomp of zuinige ketel, is de isolatie optimaal, liggen er al zonnepanelen op het dak?
  2. Shop je bewust? Bedenk of je iets echt nodig hebt en wanneer je dan graag jezelf iets “overbodigs” gunt, kies dan voor een product met een duurzaamheidslabel.
  3. Zelf recyclen. Wanneer je producten koopt van bijvoorbeeld massief hout, met een langere levensduur, dan kan een meubel langer mee. Denk aan een verfje geven of het meubel aan iemand anders doorgeven, of naar de kringloopwinkel brengen.
  4. Wanneer je iets koopt, let dan op de materialen en de verpakking ervan. Afval heeft een grote impact op het milieu.
  5. Ledverlichting heeft een langere levensduur, dan bijvoorbeeld een halogeen- of gloeilamp, is daarmee energiebesparend en op termijn goedkoper. Ook zijn de ledlampen veilig en gemakkelijk te recyclen en daarmee is het een natuurvriendelijke vervanger. LED dus!
Gelukkig worden duurzame producten ook steeds beter betaalbaar. Alle kleine beetjes helpen! En samen maken we verschil.We love people, business and nature!