Shop de stijl: Vintage

Shop de stijl: Vintage

Wie houdt er niet van een stukje nostalgie? Vintage items scoor je bij de kringloopwinkel of heb je misschien zelfs cadeau gekregen van je oma, maar het kan ook op een andere manier; met de vintage look! 

We noemen een meubel of accessoire officieel pas echt vintage als het een aantal jaren oud is, maar ook nieuwe items krijgen regelmatig deze term. Dit zijn de meubels voorzien van een vintage look! Kenmerkend aan deze stijl is het hout, vaak opgeschuurd of voorzien van 'beschadigde' plekken zoals bij het Bequest tv meubel van het merk BePureHome. Materialen die we vooral zien bij deze stijl zijn; massief eikenhout, donker teak hout en beukenhout. Daarnaast zijn leer en 'verweerde' stoffen kenmerkend bij een vintage interieur.

De stijl is goed te combineren met persoonlijke items zoals foto's en erfstukken. Voeg er eventueel een aantal moderne items aan toe of mix het met een andere stijl. Je kunt het ook houden bij een enkel stuk, bijvoorbeeld d.m.v. een royale fauteuil, dit wordt de eyecatcher in huis! Leuk aan de vintage woonstijl is dat het eenvoudig te combineren is met andere stijlen.

Vintage sfeerbeeld 1