Aan de wand

Aan de wand

Je muur alleen voorzien van een nieuwe kleur is al lang niet meer voldoende. Er is zoveel meer mogelijk, denk bijvoorbeeld aan een illustratie of kleed! Een aantal tips lees je hieronder. 

Fotografie
We maken steeds meer foto’s, maar we drukken ze niet meer zo snel af. Toch is het vaak wel een super leuke herinnering. Een aandenken aan je vakantie, bijzondere gebeurtenis of dierbaar persoon. Druk de foto’s bijvoorbeeld eens af in het zwart/wit om het net een andere dimensie te geven. Je kunt de foto’s in een lijstje doen, maar het is ook helemaal van nu om ze met wasi tape als een collage aan de muur te hangen. 

Illustraties en Kunstwerken
Ook leuk om je muur mee op te fleuren zijn illustraties, deze van HK living bijvoorbeeld. Ben je zelf heel creatief? Kijk dan voor inspiratie eens op Pinterest. Is tekenen niet je sterkste kant? Online kun je gemakkelijk een mooie poster of illustratie bestellen!

Quotes en teksten
Een ander idee is om jouw favoriete quote in te lijsten en op te hangen. Misschien kun je hem zelf uitschrijven op mooi papier of vind je een leuk design ergens online of in een winkel. Dit tekstbord is trouwens ook een leuke optie!

Posters
Posters zijn een super makkelijke en leuke optie om op te hangen. Kies je voor vintage of juist voor grafisch? Wij hebben een mooie collectie aan posters waar je uit kunt kiezen! 

Behang
Heb je nog een rol behang met een leuk printje op zolder liggen? Of heb je er eentje gespot, maar durf je er niet de hele muur mee te behangen? Probeer eens een stukje behang in een lijst. Dit geeft een leuk effect en zo kun je meteen je behang uittesten. Ook kun je het gemakkelijk verwisselen als je er op uitgekeken bent. Het is ook mogelijk om een groot stuk hout te behangen en dat tegen de muur te laten leunen om een spannend effect te creëren. 

Compositie
Als je hebt gekozen waar je de wand mee op gaat fleuren, of het nou je vakantie foto’s zijn, een mooie lijntekening, je favo quote of een vintage poster, bedenk dan goed hoe je het gaat ophangen. Compositie is erg belangrijk. Leg bijvoorbeeld eerst je lijstjes op de grond om te kijken hoe je ze het beste op kunt hangen. Speel met verschillende groottes. Wil je niet te veel schroeven in de muur? Hang dan één of meerdere wandplankjes op en zet daar al je lijstjes op. Ook kun je de lijsten gewoon op een kastje of op de grond tegen de muur laten leunen. 

Oh en je kan echt in elke ruimte iets op hangen; van je toilet of keuken tot de slaapkamer en de hal. 

Lijsten Vanilla Fly - James tv meubel


Schoolplaat HKLiving - Statement, watch BePureHome