Cocoonen 

Cocoonen 

Cocoonen is van oorsprong een Engels woord en staat in het woordenboek omschreven als “je terugtrekken binnenshuis om te ontspannen.” Dit is wat wij nu, verplicht of niet, natuurlijk vol op aan het doen zijn. Wij geven je een paar tips om dit zo fijn mogelijk te maken.  

Er is eigenlijk nooit een Nederlandse variant op het woord cocoonen verzonnen, maar het is iets wat wij, en een heel groot deel van de rest van de wereld, momenteel aan het doen zijn. #blijfthuis zie je overal, niet alleen op social maar ook op je televisiescherm. Als het belangrijke informatie is dan heeft het menselijk brein nu eenmaal veel herhaling nodig, noodzakelijk dus. 

#bijjouthuis
Als interieurliefhebber is thuis blijven eigenlijk stiekem helemaal niet zo erg. Op Instagram, Pinterest, series op televisie, overal doe je tegenwoordig inspiratie op voor je interieur. Dit staat in deze gekke tijd niet stil, we zien juist steeds meer binnenkijkers en interieuradviezen. Bekijk onze ‘Bij jou thuis’ pagina voor inspiratie, stuur zelf een foto in en maak kans op een cadeaubon van 50,-. Wij worden heel blij van ‘gluren bij de buren’. 

DIY projecten 
Nu je zoveel thuis bent, kom je misschien wel eindelijk toe aan die DIY projecten die nog op stapel lagen. Muren die nog geschilderd moeten worden, een prikbord op de kinderkamer of een organizer aan de muur bij je werkplek. Heb je nog geen idee, maar zou je wel een werkplek of kinderkamer willen veranderen? Op Pinterest staan er legio ideeën en hacks maar ook leuke projecten om samen met je kinderen te doen. Zoek op thema, leeftijd of materiaal en je vindt de leukste handvaardigheid opdrachten #thuisonderwijs. 

Styling 
Volg je ons Instagram account al? Onze styliste geeft advies in een video aan de hand van onderwerpen waar veel vragen over zijn. Bijvoorbeeld; wat is de beste hoogte voor je lamp boven de eettafel, welk kussen past op jouw bank en wat is de trendkleur voor op je muur? Heb je hulp nodig bij een project in huis? Stel je vraag via Instagram of maak hier een afspraak in onze winkel in Hoorn. 

Cocooning 
Tot slot: Cocoonen doe je op een heerlijke bank met lekker veel kussens, in een lounge stoel buiten of in je bed onder een heerlijk dekbedovertrek. Happy cocooning!