De nieuwe interieurtrend; papier maché. Hoe stijl je dat?

De nieuwe interieurtrend; papier maché. Hoe stijl je dat?

Door: Natasja

Een nieuw jaar betekent ook nieuwe interieurtrends. Om door te pakken op de goede voornemens lichten we deze week de bewuste woontrend papier maché/ecomix toe. Soms hebben nieuwe interieurtrends wat uitleg nodig. Want wat is het nou eigenlijk precies en hoe pas je het toe in je eigen interieur? Geen nood, we duiken er samen met jou even helemaal in!


Papier maché, wat is het? 

Zoals de naam doet vermoeden worden deze papier maché items met de hand gemaakt van een mix van papier en lijm. Resten papier worden op deze manier hergebruikt en krijgen een nieuw leven in een trendy woonaccessoire. 

De trend van duurzaamheid en bewust leven zal je niet geheel ontgaan zijn. Vorige week hebben we de blog ‘Goede voornemens en een bewuste lijfstyle’ gehad en daarin kwam ook het onderwerp bewuster wonen naar boven. We willen graag bewust omgaan met onze wereld en onze ecologische voetprint minimaliseren, zodat we zuiniger omgaan met onze grondstoffen en wereld. Een betere wereld begint bij jezelf en alle kleine beetjes helpen! Daarom hebben wij het je makkelijk gemaakt en ook hele mooie, duurzame items in onze collectie opgenomen. In de nieuwe collectie van het merk BePureHome zijn nu veel papier maché items opgenomen. Zoals de naam doet vermoeden worden deze papier maché items met de hand gemaakt van een mix van papier en lijm. Resten papier worden op deze manier hergebruikt en krijgen een nieuw leven in een trendy woonaccessoire. Het interieurmerk vtwonen past deze bewuste trend op zijn eigen manier toe en geeft er de draai ecomix aan; eigenlijk is dit papier maché met een toevoeging van kalksteenpoeder. 

Sfeerbeeld papier mache items 3


Welke papier maché woonitems zijn er? 

Bij papier maché denk je misschien als snel aan je eigen gemaakte knutsels van vroeger op school met lijm/kranten en papier. Want zeg nou zelf, we hebben het allemaal wel eens geprobeerd. Of het nou een lampion was, een pennenbakje of een papier maché ballon. Niet bepaald fancy voor in je interieur. De interieurmerken BePureHome en vtwonen hebben deze bewuste materialen nu gebruikt om echte mooie woonitems te maken voor in huis. Hierbij kun je denken aan: 
• Vazen
• Schalen
• Wanddecoratie
• Kandelaren
• SculpturenDeze items hebben lichte en aardse tinten waarbij gebruik is gemaakt van zachte, glooiende vormen. Hierdoor zijn ze gemakkelijk toe te passen in diverse interieurstylen. Deze items hebben vaak een robuust formaat, maar dankzij het materiaal en de vormgeving tonen ze toch licht in het interieur. 


Hoe stijl je papier maché items? 

Bij papier maché items is het noodzakelijk om te weten dat het heel belangrijk is dat de woonaccessoires niet in aanraking komen met water! Doordat de items als hoofdbestanddeel van papier gemaakt zijn, veranderen deze anders in de pulp waar het ooit mee begon. Voor de vazen geldt dan dus ook, alleen geschikt voor droogbloemen en takken. Dubbel duurzaam! Je creëert er een rustige en naturel vibe mee. Influencer @interiorbylin laat zien hoe je de droogbloemen trend perfect kunt combineren met deze papier maché/ecomix items. De mooie foto bovenaan deze blog van de Cubist vaas en Argos schaal heeft zij dan ook in haar interieur geschoten. De ecomix kandelaren van vtwonen kun je ook perfect combineren met een contrasterende kleur kaars, zo maak je het geheel wat interessanter. Groepeer een paar van deze ecomix kandelaren met wat papier maché vazen en wissel daarbij ook af in kleur. De mix aan vormen, kleuren en texturen zorgen ervoor dat je er niet op uitgekeken raakt. De schalen van papier maché zijn perfect voor het opbergen van bijvoorbeeld je voorraad kaarsen, of de heerlijke paaseitjes die alweer in de winkels liggen. Pas op met bijvoorbeeld fruit, dit kan vochtig worden en daar zijn de schalen nou net niet zo dol op. Hopelijk heb je door deze blog genoeg leuke inspiratie opgedaan om deze bewuste papier maché/ecomix items in je eigen interieur toe te kunnen passen. We vinden het natuurlijk heel erg leuk om de resultaten van deze interieurtrend terug te zien bij jou thuis! Maak je een foto van het resultaat en zet je deze op onze bij jou thuis pagina?