Hoe combineer je een ribstof hoekbank?

Hoe combineer je een ribstof hoekbank?

Geschreven door: Karin 

Rib of corduroy is weer helemaal terug van weggeweest. In de jaren zeventig was het al een trend en de stof is nu opnieuw te zien in de fashion maar ook in het interieur. Het beperkt zich niet tot één type, de stof is in allerlei vormen verkrijgbaar van een fijne of grove, tot brede of platte rib. Denk je bij deze stof meteen aan een landelijk interieur? Dit hoeft helemaal niet want met de nieuwste uitvoeringen past een ribstof hoekbank in elke woonstijl.


Een hoekbank van ribstof, bouclé of velvet

Er is weer behoefte aan warmte, knusheid en gezelligheid. Daarom zie je veel warme materialen zoals rib en velvet terug in het interieur. De natuurlijke tinten krijgen de overhand, zowel in een lichte als donkere uitvoering. Denk aan walnootkleurige keukens en bruine raambekleding. De volgende verschillende stoffen zijn nu koplopers in het interieur:

• Rib stof
• Bouclé stof
• Velvet stof

Het merk BePureHome speelt hier ook op in. Met hun Autumn Winter collectie 2021 spelen zij in op de huidige trends met meubels die in veel verschillende kleuren, stoffen en varianten verkrijgbaar zijn en daarnaast ook allemaal met elkaar te combineren zijn. Waaronder ook losse elementen, waardoor je een gehele eigen setting kunt maken. Afhankelijk van de ruimte die er thuis beschikbaar is natuurlijk. Ook met de organische vormen kun je meer kanten op in huis en ben je niet gebonden aan een vaste hoek. De toffe prints zie je overigens niet alleen terug in de meubels, maar ook in de accessoires, zoals in vloerkleden en kussens.

Banken1


Ontdek jouw stijl

Comfort staat natuurlijk voorop bij de keuze van een bankstel. De uitstraling en de stijl zijn de volgende stappen. De Statement serie zit bijvoorbeeld extra comfortabel en is tevens in verschillende ribstof uitvoeringen verkrijgbaar. Bij vtwonen zien we vooral de zachte bouclé stof, toegepast op de Hang out 4- zits in de basic stijl van vtwonen. De Bag elementen van het merk WOOOD Exclusive hebben een ronde vorm en zijn bekleed met een zachte velvet stof. Door de ronde vorm is het een opvallende verschijning in huis. Je kunt de elementen zelf samenstellen of verder uitbreiden. Je ziet dit najaar dus veel ronde vormen met een cozy uitstraling. De Bean met een grove corduroy is hier ook een goed voorbeeld van.


Mix & Match de ribstof hoekbank

Een ribstof is heel goed te combineren met verschillende woonstijlen. Bij de styling voor een chique interieur past een lichte fijne rib gecombineerd met brass en glas. Een landelijke stijl met witte muren en meubels verrijk je met een grove rib in een warme kleur. Stoer en vintage mixt goed met grove materialen. Kies je voor een elegante Japandi woonstijl dan is een fijne lichte stof de juiste match. Met een corduroy kun je alle kanten op, het kan in ieder geval een goede basis zijn voor de rest van je interieur en de styling! 

Banken2

Stappenplan voor het maken van de juiste keuze

  1. Comfortabel: op de eerste plaats moet het natuurlijk lekker zitten. Bekijk de productinformatie en kom proefzitten.
  2. Praktisch: met voldoende zitplaatsen. Hoeveel mensen moeten er minimaal op kunnen plaatsnemen?
  3. Ruimtelijk: past de setting die je voor ogen hebt goed in de ruimte? Leg kranten op de grond om een plattegrond te maken. Oogt het groot? Kies dan voor een losse hocker in dezelfde stof en kleur als de 3- of 4-zits.
  4. Ontdek de verschillende modellen en stoffen: vraag een gratis stofsample aan. Check hier al onze banken! 
  5. Check reviews: Het kan heel waardevol zijn om de ervaring van iemand anders te lezen, vooral wanneer je twijfelt om online een aankoop te doen.

Mijn top 3 van favoriete zitelementen is:

Ruga van Basiclabel
Rodeo 3-zits van BePureHome
Bean van WOOOD Exclusive

Uiteraard is het mogelijk om te komen proefzitten bij een van onze locaties in Hoorn. In de Basiclabel winkel in de binnenstad van Hoorn of in het Experience Center van De Eekhoorn in Hoorn.
Tip: informeer van tevoren of er een showmodel op de locatie aanwezig is.

En wanneer je geslaagd bent! Maak de zithoek dan compleet met een rond vloerkleed bijvoorbeeld, koop er een paar leuke decoratieve sierkussens bij en leg een heerlijk plaid op de bank. Op die manier breng je een persoonlijke touch aan de zithoek en dat geeft je het gevoel van een warm thuis. Enjoy!