Kleed aan de wand

Kleed aan de wand

Je hebt de trend van vloerkleden aan de wand vast niet gemist? Een kleed aan de muur brengt een verassend, sfeervol en warm effect in je interieur. Het is eens iets anders dan een schilderij, poster, wandkaart of fotolijst.

Bijna elk vloerkleed is geschikt om aan de wand te hangen. Het is wel belangrijk dat je de juiste methode gebruikt om het kleed als wandkleed te gebruiken. Haak niet meteen af als je geen echte klusser bent, want écht dit is niet moeilijk!

The easy way
Oké, deze manier is misschien wat voor de hand liggend, maar het werkt snel en gemakkelijk. Het gebruik van een schroef of spijker ligt voornamelijk aan het type muur, want in een betonnen muur sla je natuurlijk niet zomaar een spijker. Heel veel ingewikkelder dan dat wordt het niet. Een paar spijkers óf schroeven in je kleed en klaar!

Klittenband
Klittenband is een prima manier om een niet te zwaar vloerkleed aan de wand te bevestigen. Als je namelijk toch twijfelt of dit iets is voor in jouw interieur kun je het ook gemakkelijk weer verwijderen zonder veel schade aan je wand achter te laten. Neem een heavy duty dubbelzijdig zelfklevend klittenband variant en bevestig een brede strook aan de bovenzijde en onderzijde, zodat het wandkleed wel voldoende houvast heeft. Op deze manier kun je het wandkleed mooi strak aan de wand spannen. Een voorbeeld van zo’n lichter kleed is onze Story. Leuk, want deze is er ook een in ronde variant!

Basiclabel Story vloerkleed


Houten lat
Een andere manier om een vloerkleed op te hangen is door gebruik te maken van houten latten. Op deze manier kun je ook een zwaarder kleed, zoals het Bo vloerkleed, gemakkelijk aan de wand bevestigen. Het mooiste is om gebruik te maken van platte houten latten die net iets korter zijn dan het kleed zelf, zodat je de latten niet ziet en het kleed dicht tegen de wand hangt. Je kunt er voor kiezen om aan de bovenzijde en onderzijde van het kleed een lat te bevestigen, of alleen aan de bovenzijde. Het is maar net wat voor effect je wilt creëren. Wanneer de houten lat aan de wand gemonteerd is kun je het kleed aan de lat vast timmeren met spijkers of vastschroeven met een aantal schroeven. Voilà! 

Basiclabel Peony vloerkleed


Roede
Ga je liever voor een ophangsysteem dat zichtbaarder is en daarbij ook onderdeel wordt van je prachtige kunstwerk aan de muur? Kies er dan voor om twee haken aan de wand te monteren waarin je een (gordijn)roede kunt leggen. Vervolgens kun je lussen bevestigen aan het kleed waar de (gordijn)roede doorheen kan. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om dit met een stalen buis óf een houten stok te doen. Kijk daarbij vooral naar wat het beste in jouw interieur en bij jouw kleed past! Het diamant vloerkleed is een heel geschikt vloerkleed om op deze wijze aan de wand te hangen. 

Heel veel succes! Bekijk hier wat voorbeelden van wandkleden.