Let's stay in bed...

Let's stay in bed...

Geschreven door: Kim 

Of beter gezegd; de slaapkamer! Een ruimte die je het liefst zo rustgevend mogelijk wil houden. Maar gezelligheid en warmte zijn hierbij ook heel belangrijk. Een lastige combinatie? In deze blog vind je een aantal tips.

Over het algemeen hebben we een natuurlijke voorkeur om te slapen met uitzicht op de deur. Vaak plaatsen we het hoofdeinde van ons bed daarom tegen de tegenoverstaande muur. Toevallig helemaal Feng Shui! Tenminste, als je je bed niet recht tegenover de deur zet maar iets schuin daarvan. Anders kunnen bepaalde energiestromen je slaap verstoren. Ik hou het zelf bij: ongeveer in het midden van de muur met in ieder geval voldoende loopruimte aan beide kanten van het bed. Hiermee creëer je symmetrie en daarmee ook… rust. Erg belangrijk in je slaapkamer!

Kies voor een eyecatcher
Omdat de muur achter het bed in zo’n opstelling het eerste is wat je ziet als je de slaapkamer binnenkomt, is het onwijs leuk om te kiezen voor een grote eyecatcher op de muur zoals het Roden wandkleed van WOOOD. Vanwege de afmetingen en artistieke print trekt dit wandkleed meteen de aandacht maar met de natuurlijke tinten die gebruikt zijn creëer je toch een rustige sfeer. Creatief? Maak dan zelf een wandpaneel met het posterbehang Cira van WOOOD Exclusive. Vind je een grote eyecatcher iets te veel? Een collage met fotolijstjes en posters in verschillende afmetingen en materialen is een leuk alternatief. Én met deze keuze geef je er ook makkelijk een persoonlijk tintje aan!Beddengoed & kussentjes
Natuurlijk kun je ook een hoop warmte en sfeer creëren met een dekbedovertrek en sierkussentjes. Kies je voor een dekbedovertrek met een opvallende print? Hou in dit geval de rest van de kamer dan wat rustiger. Liever een effen print? Dan kun je in de rest van de slaapkamer weer wat meer doen en een aantal sierkussentjes met een leuke print op bed toevoegen. Ga bijvoorbeeld voor het Florence kussen van Essenza of het Lauren nekrol kussen. Essenza is wat betreft stijlvol beddengoed favoriet bij ons! Lees de blog van Samantha of bekijk de IGTV video van Henriëtte op Instagram over dit mooie merk.

Mag het licht aan?
Sfeer in de slaapkamer creëer je ook vooral door goede verlichting. Kies niet voor één fel lichtpunt in je slaapkamer maar zorg voor meerdere lichtpunten met zacht licht. Zet bijvoorbeeld een tafellamp op je nachtkastje of kies voor een leuke wandlamp als je geen nachtkastje hebt. Ga daarbij voor een hanglamp of vloerlamp en je lichtplan is compleet. Een leuke serie lampen door ons geselecteerd en in meerdere uitvoeringen beschikbaar: Magius. Maak nog even tijd voor een rustmomentje met een boek of tijdschrift voordat je het licht uitdoet. Het schijnt dat je dan rustiger en beter slaapt. En… probeer vooral je telefoon buiten de slaapkamer te houden!

Wist je dat... we ongeveer een derde van ons leven in bed doorbrengen? Best veel hè? Meteen een goed excuus dus om de slaapkamer eens aan te pakken!