Header DIY-schouw_BLOG_2023.jpg

Maak de Ally schouw helemaal van jou met deze DIY!

Op zoek naar een unieke twist voor je interieur? Check dan eens onze Ally schouw uit de WOOOD Exclusive collectie. Hij is prachtig! Deze decoratieve schouw brengt niet alleen sfeer in huis, maar biedt ook een perfect podium voor je mooiste accessoires. En weet je wat nog mooier is? Met een persoonlijke touch door middel van verf, maak je van de Ally schouw een uniek stuk passend bij jouw interieur. Laten we samen stap voor stap bekijken hoe je dit aanpakt. 

Kim
Kim
Stylist

Voorbereiding is het halve werk 

De eerste stap is natuurlijk het zoeken van de juiste kleur. Voor deze doe-het-zelf klus wilden we de schouw een feestelijk tintje geven. De kleur 'Ginger' van het verfmerk 'Painting the Past' was hiervoor de perfecte match. Het heeft een warme, koperachtige gloed met een subtiele glans. Zodra je de juiste tint hebt gevonden, kun je aan de slag. Voordat je begint met schilderen, is het belangrijk om de schouw goed schilderklaar te maken. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat de verf beter hecht en je een strakker eindresultaat krijgt.

  • Oppervlakte schoonmaken: Zorg dat de schouw vrij is van stof, vet en vuil. Een schone ondergrond is essentieel voor een goede hechting van de verf. 
  • Schuur het oppervlak: Gebruik fijn schuurpapier om de schouw licht op te schuren. Dit zorgt voor een betere hechting en een gladder oppervlak. 
  • Oppervlak stofvrij maken: Na het schuren is het belangrijk om alle stof te verwijderen. Gebruik een vochtige doek of een speciale stofwisser. 
  • Binnenzijde afplakken: Bescherm de delen die je niet wilt schilderen met afplaktape. Zo voorkom je dat er verf op plekken komt waar het niet hoort. 

Aan de slag met verf 

Nu de schouw helemaal voorbereid is, kan het echte werk beginnen. Het schilderen van jouw Ally schouw bestaat uit twee delen: de eerste (grond)laag en de aflaklaag. 

  • Breng eerste (grond)laag aan: Vaak start je met een primer of grondverf. Dit zorgt voor een goede basis en verbetert de dekking en hechting van de aflak. (Voor onze verf was een grondlaag niet nodig, voor de eerste laag konden we gelijk met deze verf aan de slag). 
  • Opnieuw licht opschuren: Wanneer de eerste laag droog is, schuur je het oppervlak nogmaals lichtjes op. Dit verwijdert oneffenheden en zorgt voor een gladde basis voor de aflak. 
  • Aflakken!: Nu is het tijd voor de aflak. Breng de gekozen kleur zorgvuldig aan. Let op de droogtijd tussen de lagen door. 

Tips voor een perfect resultaat 

  • Kwaliteitsverf: Investeer in goede kwaliteit verf voor een duurzaam en mooi resultaat. Wij gebruikten voor onze DIY verf van 'Painting the Past Eggshell' in de kleur 'S96 Ginger'. Deze verf is in onze winkels verkrijgbaar (let op: niet online).
  • Juiste gereedschap: Gebruik goede kwasten en rollers die geschikt zijn voor het type verf dat je gebruikt. 
  • Droogtijd: Heb geduld en respecteer de droogtijd tussen de verflagen door. Dit voorkomt dat de verf gaat bladderen of dat er andere problemen ontstaan. 

Geniet van je nieuwe aanwinst 

Zodra de verf droog is, verwijder je de afplaktape en is het tijd om te genieten van je prachtig geschilderde Ally schouw. Decoreer het naar hartenlust en geef je interieur een boost met dit persoonlijke en stijlvolle element. Tip: de Ally schouw is gemaakt van diverse houtsoorten en is niet geschikt voor echte vlammen, wel hebben we in onze winkel in Hoorn hele mooie led kaarsen die een perfect alternatief zijn! 

Met deze tutorial heb je alle informatie en tips in handen om van je Ally schouw een persoonlijk kunstwerk te maken. We zijn benieuwd naar het resultaat! Deel je creatie met ons en inspireer anderen met jouw DIY-project. Veel verfplezier en geniet van je vernieuwde interieur.