Header_Kleur van het jaar.jpg

Ontdek de kleur van het jaar 2024 volgens de verfmerken

Elk jaar kijken we uit naar de kleur van het jaar van toonaangevende verfmerken zoals Flexa en Histor. Wat wordt volgend jaar dé trend op het gebied van kleuren in huis? Laten we eens een kijkje nemen! 

Kim
Kim
Stylist

Histor kleur van het jaar: Limitless 

De kleur van het jaar van Histor is Limitless, een frisse, zachte pasteltint. Krachtig genoeg om te verrassen, maar ook zacht genoeg om te gebruiken als neutrale basiskleur. Wist je dat geel een blij, opbeurend en energiek gevoel creëert? Een top kleur om te gebruiken in je interieur dus! 

De warme geeltoon van Limitless kan prachtig gecombineerd worden met andere warme kleuren. Wij combineren hem het liefste met bruine items, witte gordijnen (voor een mooi contrast) en een vleugje zilver als koel accent. Cosy en chic! 

Interactieve afbeelding kleur van het jaar Limitless nieuw

In het kort

• Combineer Limitless met bruine items voor een warme uitstraling. 

• Gebruik witte gordijnen voor een mooi contrast. 

• Voeg een vleugje zilver toe als koel accent. 

Producten die goed combineren met de kleur Limitless van Histor

Flexa kleur van het jaar: Sweet Embrace 

Flexa's kleur van het jaar, Sweet Embrace, is een warme lichtroze-beige tint die een positief gevoel in onze levens brengt. De kleur is geïnspireerd op de zachtheid van veren en avondwolken en zorgt ervoor dat je je thuis voelt. 

Flexa heeft drie aanvullende kleurpaletten om Sweet Embrace mee te combineren: vrolijk, warm & kalm. In onderstaand moodboard hebben wij gekozen om de kleur te matchen met het 'warme kleurverhaal'. Door te kiezen voor terra- en aardetinten creëer je een heerlijk warm en vertrouwd gevoel! 

SWEET EMBRACE Moodboards Kleur van het jaar

In het kort 

• Combineer Sweet Embrace met aardetinten voor een warme en gezellige uitstraling.

• Gebruik het vrolijke kleurenpalet (lila- en geeltinten) voor een speelse touch.

• Kies voor het kalme kleurenpalet (groen- en blauwtinten) voor een ontspannen sfeer.

Producten die goed combineren met de kleur Sweet Embrace van Flexa

Bruin is het nieuwe zwart 

Bruin saai? Zeker niet! Volgens de verfmerken Farrow & Ball en Little Greene draait alles in 2024 om rijke bruintinten. Geïnspireerd op heerlijke desserts en smaakvolle lekkernijen..niet verkeerd toch? 

Deze prachtige, neutrale tinten zijn perfect voor gebruik in zowel eigentijdse als klassieke ruimtes en doen het erg goed in een kamer boordevol kleur. Combineer ze met diepere bruintinten en zwart om een boeiend en verfijnd interieur te creëren. Warmere wittinten vormen een elegante aanvulling op al deze kleuren voor een meer klassieke uitstraling. Daarnaast is bruin de perfecte achtergrond voor natuurlijk materialen zoals eikenhout, rotan, touw en riet! 

BRUIN Moodboards Kleur van het jaar

In het kort

• Combineer bruintinten met een nog diepere bruin of zwart voor een verfijnd interieur.

• Gebruik warmwitte items als elegante aanvulling.

• Bruin combineert prachtig met eikenhout, rotan en riet.

Producten die goed combineren met rijke bruine kleuren

Laat je inspireren door de kleur van het jaar 2024 

Of je nu kiest voor de zachte geeltint Limitless van Histor, de warme lichtroze-beige tint Sweet Embrace van Flexa, of de rijke bruintinten die in 2024 trending zijn, er zijn talloze manieren om deze kleuren in je interieur te integreren. Met welk moodboard ga jij aan de slag? Show het ons via #basiclabelbijjouthuis. De nieuwste collectie shop je hier