Salontafels

Salontafels

Net als een bank of een kast, kan een salontafel soms een spannende aankoop zijn voor je huis. Het is vaak een groter meubel, dat zeker zal opvallen in je huiskamer. De salontafel is het middelpunt van je zitkamer, het relaxgedeelte van het huis, de uitstraling ervan is dus zeker belangrijk. Ook is een salontafel toch wel een kostbare aankoop, die je daarom graag in één keer goed wilt doen. 

HKLiving salontafels - Amazing bijzettafel


Maten en vormen
Voor je op zoek gaat naar de salontafel die helemaal bij jou past, is het belangrijk om te weten wat je woonwensen zijn. Is je tafel bedoeld om veel hapjes en drankjes op te zetten of alleen voor kleine accessoires? Heb je een ruime woonkamer, dan kun je voor een lekker grote tafel kiezen. Let er wel op dat er voldoende loopruimte overblijft tussen de salontafel, de bank en de fauteuils. Heb je een zithoek met een tweezitsbank en een driezitsbank, dan oogt een rechthoekige tafel daar heel goed bij. Een vierkant model tafel, of een kubus staat weer erg mooi bij hoekbanken. Ook hier geldt dat je goed op de loopruimte moet letten. Wil je juist iets heel anders, kijk dan eens naar een ronde salontafel. Ronde salontafels zie je tegenwoordig steeds meer. Een ronde tafel zorgt voor een ruimtelijk effect en is daardoor ideaal voor kleinere ruimtes of vierkante kamers. Daarnaast oogt het contrast tussen de ronde en vierkante vormen lekker speels. 

Kies je materiaal 
Het materiaal van de tafel bepaalt voor een groot deel de sfeer in de kamer. Een houten salontafel is een fijne basis voor een ruimte. Hout past in de meeste woonstijlen en door het tijdloze karakter ervan, zul je er langere tijd plezier van hebben. Om het geheel wat stoerder  te maken, kun je kiezen voor salontafel Army, deze gave houten kist van VTwonen biedt je meteen extra opbergruimte voor bijvoorbeeld plaids en losse rommeltjes. Houd je meer van wat strakker, overweeg dan een tafel waarvan het houten bovenblad op een metalen onderstel ligt of een hip marmeren blad met een metalen onderstel zoals Thor. Ook helemaal van nu zijn salontafels van metaal of beton en tafels van metaal in combinatie met glas. Als je ruimte beperkt is, biedt een multifunctionele tafel de oplossing. Denk hierbij aan een poef of hocker die kan dienen als tafel, voetenbank en zelfs zitplaats. Een salontafel met een eigentijdse twist!

Een paar laatste tips 
Als je jonge kinderen hebt, is een stevige tafel die niet gemakkelijk omvalt een must. Ook als je graag met je voeten op tafel rust, is stevigheid geboden, je wilt niet dat je tafel met koffiekopjes en al omkiept. Speelt dat allemaal geen rol en hou je van verandering; losse bijzettafeltjes in verschillende hoogtes zorgen altijd voor een speels effect.

Succes gegarandeerd!