Tips voor een persoonlijk interieur

Tips voor een persoonlijk interieur

Hoe zorg je voor een persoonlijke touch in je interieur? Ga op zoek naar een stijl die bij jou past. Wij geven je een aantal tips!

Onze tips

Maak een Pinterest bord aan en pin alles wat jij leuk vindt! Op deze manier onstaat er een moodboard met ideëen die je vervolgens ook echt in de praktijk kunt brengen en ontdek je meteen wat trending is. De binnenkijkers in magazines zijn ook een leuke inspiratiebron. Het is altijd leuk om te zien hoe iemand anders woont! Ga vervolgens op zoek naar artikelen die iets persoonlijks hebben, authentiek en/of uniek zijn. Dit kunnen souvenirs zijn, eigen foto's, maar ook kunst, erfstukken en vondsten van de markt. Inspiratie genoeg! 

Vintage 
Meubels of accessoires met een geschiedenis geven een ruimte karakter en persoonlijkheid. Dit betekent natuurlijk niet dat je alle items bij je moeder of oma op zolder direct in je woonkamer moet neerzetten. Kijk kritisch naar iets wat je echt gaaf vindt en geef dat een plek in jouw interieur. Een vintage tapijt of vitrinekastje kunnen al een groots effect hebben. Mocht je nou niet van die leuke items kunnen opsnorren, dan kan je natuurlijk ook een beetje vals spelen (ssst!) Schaf een item aan waarvan het lijkt alsof ze een vintage vondst zijn. De Bequest kast is een voorbeeld van zo'n 'nieuwe' vondst! 

BePureHome Bequest kast, BePureHome Fortune opbergkist


Persoonlijke items
Heb je een bepaalde hobby? Leuk! Dit kan namelijk bruikbare items in je interieur opleveren. Verzamel je bijvoorbeeld geboortekaartjes of bierdoppen? Laat het zien. Plaats ze bijvoorbeeld in een mooie fotolijst of glazen opbergkist. Als je in het bezit bent van een mooi instrument is het ook gaaf om deze een mooie plek te geven. Kunst 
Kunst komt in vele vormen en maten. Veel mensen denken direct aan een duur schilderij aan de wand, maar ook fotografie, posters en beeldjes kunnen veel doen in huis. Tegenwoordig zijn ornamenten in huis ook helemaal een trend, kijk bijvoorbeeld naar de Fez pop of het Apollo beeld. Een mooi beeld of schilderij waar je veel gevoel bij hebt, laat een stukje van jouw karakter en persoonlijkheid zien. 

WOOOD Charlie vitrinekastje, WOOOD Exclusive Trian boekenkast


Huisaltaar
Dit klinkt een beetje religieus, maar dat is totáál niet het geval. Een huisaltaar is een plekje waar je jouw persoonlijke verhaal vertelt. Denk aan items als; souvenirs van een vakantie, erfstukken of literatuur waar je iets mee hebt. Het clusteren van deze spullen op één plek versterkt de kracht van jouw persoonlijke schatten en je huis behoudt een opgeruimd gevoel. In een vakkenkast kun je dit op een leuke manier laten zien. De Trian boekenkasten, of het Maxel wandmeubel hebben bijvoorbeeld diverse vakken waar je jouw persoonlijke schatten kunt showen. Maar ook een aantal kleine glazen vitrinekastjes aan de wand en een mooie sidetable eronder kunnen een mooi persoonlijk hoekje in huis worden.

Veel plezier met het ontdekken van jouw persoonlijke stijl!