Tips voor een sfeervolle kersttafel

Tips voor een sfeervolle kersttafel

De kersttafel is het stralende middelpunt tijdens de feestdagen. Bij het kerstdiner komen liefde, warmte en gezelligheid samen. Goed eten, een mooi gedekte eettafel met sfeervolle kerstversiering en fonkelende kaarsen maakt van elk samenzijn een bijzonder moment. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw kersttafel eruitziet als een plaatje uit een kerstmagazine? In samenwerking met @ingeroosxx inspireren wij je alvast met deze sfeerbeelden van een tafelsetting voor de kerst.

Ben jij er klaar voor om zelf aan de slag te gaan? Lees dan de volgende tips… Het begint allemaal met het kiezen van het juiste tafelkleed en servies. Daarna kun je kaarsen, kandelaren en persoonlijke accenten toevoegen. Met de juiste kerstinspiratie en een vleugje creativiteit tover je de eettafel om tot een betoverende plek waar familie en vrienden graag met jou vertoeven.

Karin
Karin
Content manager
Sfeervolle kersttafel-1

De kunst van het dekken van de perfecte kersttafel

Het dekken van de tafel voor Kerstmis is een creatief proces waarbij elk detail telt. De volgende tips helpen je op weg:

• Tafelkleed: Kies een tafelkleed dat de toon zet voor je kerstversiering. Je kunt kiezen voor een tafelkleed met subtiele kerstaccenten, maar een mooi naturel tafelkleed zoals bijvoorbeeld het Stitch tafelkleed van BePureHome is ook prachtig en dan kan decoratie daarbij een groot verschil maken.

Servies: Stem je servies af op de kleuren en het thema van je tafelkleed. Je kunt dan voor ton-sur-ton kiezen of juist het contrast daarin opzoeken. Zoals hier met het matzwarte servies van vtwonen is gedaan. Het bestek en op tafel met bijpassende servetten maakt het plaatje compleet en daarin kun je voor een statement kiezen of een subtiele glamoureuze nuance in toepassen.

Kaarsen en kandelaren: Verschillende hoogtes kaarsen en kandelaren voegen diepte en dynamiek toe aan je tafelsetting. Er mag dit jaar echt veel kleur worden toegepast. Zelfs het combineren van verschillende kleuren en materialen door elkaar. Dit staat erg vrolijk!

Mixen met kleur

• Kerstversiering: Kleine kerststukjes, kerstballen en dennenappels zijn de perfecte tafelversiering voor kerst. Het is ook een idee om van te voren het bos in te duiken en zelf wat kleine takjes te verzamelen. Zo heb je zeker unieke deco op tafel.

• Persoonlijke touch: Ook origineel is een handgeschreven naamkaartje of een klein kerstcadeautje voor elke gast. Dit voegt een persoonlijk element toe aan je tafel en brengt zeker een liefdevolle sfeer aan tafel. Idee! In onze kerstvideo laten wij je zien hoe leuk het is om samen met huisgenoten de tafel te dekken. Dit geeft een gevoel van saamhorigheid en zo kom je alvast in de kerststemming samen!

Creëer een warme en uitnodigende sfeer

De donkere dagen rond de kerst lenen zich uitstekend voor extra verlichting en warmte in huis. Naast de buitenverlichting, de extra lampjes van de kerstboom en het sfeervolle kaarslicht wat wij allemaal volop aanzetten, kun je ook nog met haardvuur en muziek een extra warme en intieme ambiance creëren. En voor het ultieme kerstgevoel kun je subtiel op de achtergrond kerstklassiekers afspelen. Mocht je geen openhaard hebben, dan is misschien de Ally schouw wel leuk voor bij jou. Je kunt deze vol met led-kaarsen zetten om zo toch de gezellige sfeer van een haard in huis te halen. Hiervoor kun je terecht in onze winkel in het centrum van Hoorn. En wist je dat je de schouw helemaal naar jouw stijl kunt maken? Bekijk hiervoor onze DIY met de schouw.

Sfeervolle kersttafel

Jouw kerst(vakantie) wordt magisch

Kerst is de tijd van het jaar waarin we de banden met familie en vrienden aanhalen. Met een prachtig gedekte kersttafel en een hartverwarmend kerstdiner leg je de basis voor onvergetelijke herinneringen. Laat je inspireren door deze tips en maak van jouw kerstvakantie een tijd vol magie en samenzijn. Samen gaan wij voor een kerst met mooie geschenken, bekijk hiervoor onze cadeautips. We dekken de tafel met originele versiering, schitterend servies en sfeervolle kaarsverlichting. Op onze kerst pagina vind je alles wat je nodig hebt voor een ultieme kerst.

En zo creëren wij dit jaar een feest dat niemand zal vergeten.

Enjoy!

Shop kerstdecoratie