Banner_Verlichting-trends.jpg

Verlichting trend 2023

Het is buiten weer donker en grauw, waardoor niets zo belangrijk is als de juiste verlichting in huis. Wanneer het buiten grijs is, wil je binnen graag de verlichting aanzetten en sfeer brengen. Wat zijn de trends het aankomende jaar op het gebied van verlichting? Dat lees je hier. 

Natasja
Natasja
Content creator

Natuurlijke materialen en organische vormen

Het is geen verrassing dat we in de interieurwereld ook bewustere keuzes proberen te maken en dat we de afgelopen tijd al veel natuurlijke materialen terugzien. Het zal je daarom ook niet verbazen dat verlichting gemaakt van natuurlijke materialen dit jaar een enorme trend zijn. Denk aan hanglampen, wandlampen en vloerlampen gemaakt van bamboe, hout of touw. Deze materialen geven een rustige basis en laten zich gemakkelijk combineren in diverse interieurstijlen. Fijn dat je daarmee ook direct een duurzamere keuze maakt!  Deze lampen verspreiden door het open karakter van het materiaal vaak een diffuus en speels licht waardoor je gemakkelijk sfeer in een ruimte creëert. Daar gaan we uiteindelijk toch allemaal voor?!  

Ook een voordeel van deze natuurlijke materialen is dat ze vaak teruggrijpen naar organische, zachte vormen. Deze vormen geven vriendelijkheid aan je interieur en doorbreken de strakke lijnen. 

Smart LED

Om in de duurzame sferen te blijven, onder de trend van de slimme LED lamp komen we nu echt niet meer uit. Slimme lampen zijn de verlichtingsbron die je in een bestaande fitting kunt draaien en die zelf continu in verbinding staan met elkaar en met je smartphone. Zo kun je gemakkelijk via een app de lampen met je telefoon aan of uitzetten, dimmen of gewoon een andere kleur geven. Gemak dient de mens! Ook fijn is dat je verlichting die je bent vergeten uit te zetten (of je man en kinderen), gemakkelijk uit zet. 

Opvallende lampenvoet

Een statement maken met verlichting! Verlichting is een accessoire voor je woonkamer, niet alleen als het aanstaat, maar ook wanneer je lamp uitstaat shinet deze je tegemoet. Tegenwoordig zijn er hele gave losse lampenvoeten verkrijgbaar en kun je daar zelf een bijpassende lampenkap bij uitzoeken, zodat je jouw eigen pareltje kunt creëren. Zo geef je jouw interieur meteen een persoonlijke touch en maak je van je verlichting in huis een tof accessoire.

Beeld tafellamp.jpg
Beeld tafellamp 2.jpg

Glamour

Goud, messing en chroom zijn niet weg te denken uit de interieurs en deze trend is terug te zien in verlichting. Van lampenkappen tot lampenvoeten: je zit er helemaal goed mee! Houd je het liever iets subtieler? Dan kun je natuurlijk ook voor een lamp kiezen met bijvoorbeeld een messing pendel of kleine gouden details. Ook de glazen bollen verlichting kunnen we niet meer wegdenken uit onze interieurs, of het met rookglas of normaal glas is. Leuk om meerdere bollen met elkaar te combineren. Alles is mogelijk!

 

Extra fijn is dat je jouw verlichting nu bij Basiclabel kunt shoppen met een leuke korting van 20% tijdens onze verlichtingsactie die loopt van 12 tot 22 januari 2023. Laat je weten welke verlichting jouw huis helemaal on trend en Basiclabel maakt? Binnenkijkers zijn altijd leuk. Wij zijn benieuwd waar onze producten terecht komen en hoe ze gestyled worden. Deel ook jouw aankoop met #basiclabelbijjouthuis en @basiclabel.nl op Instagram en maak kans op een giftcard t.w.v. €50!