Banner karin.jpg

Binnenkijken bij Basiclabel's Content Manager Karin

Interieur specialist Kim deelde eerder al op ons YouTube kanaal verschillende tips hoe je in een paar stappen je woonkamer opnieuw kunt inrichten. Om nog een beter beeld te krijgen hoe je dit kunt toepassen in je eigen huis namen we een kijkje in het interieur van Basiclabel's Content Manager Karin.

Karin woont met haar gezin in Grootebroek en na ruim 8 jaar was ze toe aan iets nieuws, met als resultaat dat ze haar huidige woning volledig naar wens heeft verbouwd en gestyled. Bij Basiclabel zijn we altijd benieuwd waar onze producten terecht komen en hoe ze gestyled worden. In samenwerking met Karin laten we haar woonkamer make-over zien waar de zoektocht naar de perfecte bank centraal stond! Benieuwd voor welke bank Karin heeft gekozen en kun je wel wat tips gebruiken? Scroll dan snel door en laat je inspireren! 

Samantha
Samantha
Brand Manager

Binnenkijker

In haar interieur zien we voornamelijk minimalistische invloeden met hier en daar een Scandinavische touch. In de woonkamer komt deze stijl het meeste tot z'n recht. De lichte kleuren doen de ruimte groter lijken en zorgen meteen voor warmte en rust in huis. Als Basiclabel's Content Manager is Karin altijd up to date van de nieuwste wooncollecties en weet ze ondertussen exact waar haar interieurhart sneller van gaat kloppen. Zo zien we veel van de artikelen die al maandenlang op haar wishlist stonden nu terug in verschillende ruimtes.

''De langverwachte verbouwing heeft afgelopen jaar eindelijk plaatsgevonden, hét moment voor nieuwe meubelstukken en een nieuwe indeling van onder andere onze woonkamer. De woonkamer is het hart van het huis en een centrale plek voor een me-time momentje of cocooning met het hele gezin op de vrijdagavond.''

Artikelen van Karin's wishlist

7.jpg
4.jpg

Tips voor het vinden van de perfecte bank

Een item dat vanaf het begin af aan al hoog op haar wishlist stond was de populaire Woolly draaifauteuil uit de collectie van BePureHome. Voor Karin was de keuze dan ook snel gemaakt toen deze serie werd uitgebreid met een 3-zitsbank. 

Soorten zitbanken 

Banken zijn er in allerlei soorten en maten, maar voor Karin was het meteen duidelijk dat een 3-zitsbank de beste match zou zijn. De ruimte van haar woonkamer leent zich perfect voor dit type model en neemt tegelijkertijd maar een klein deel van de woonkamer in beslag. Verder biedt de bank voldoende ruimte om heerlijk tot rust te komen, zelfs voor ons hele gezin!

''Ik merk dat we snel geneigd zijn om te kiezen voor een veilig meubelstuk zoals een hoekbank, maar er is zoveel meer! Een 3-zitsbank staat centraal in het huis én is meteen een blikvanger wanneer je de ruimte binnenkomt.''

Kleur en materiaal

Karin wilde graag een lichte kleur, zoals crème of beige, dat goed zou passen bij de Scandinavische stijl in huis, maar wel in combinatie met een opvallende stof voor wat contrast. De zachte bouclé stof in een naturel gemêleerde tint was de perfecte match en zowel de kleur als het materiaal benadrukken de warme en zachte uitstraling van het design. 

''De ronde vormen van de bank doorbreken de rechte lijnen in de ruimte én dat is precies wat ik wilde bereiken bij de nieuwe indeling van onze woonkamer.''

1.jpg
3.jpg

Zithoogte

Naast de looks van de bank is de zithoogte minstens net zo belangrijk voor het vinden van de perfecte bank. De zithoogte van een bank is meestal ongeveer 40 tot 42 cm hoog. Hoe lager de zithoogte van de bank, hoe hoger het relaxgehalte. Karin wilde een bank met een lage zithoogte zodat de bank mooi in lijn zou staan met de salontafel en tevens zorgt voor extra coziness. Zo is de Woolly 3-zitsbank een diepe, lage bank met een relaxte en comfortabele zit. Verder is de ideale zithoogte ook afhankelijk van je lengte. Hoe langer je bent, hoe hoger de bank moet zijn om comfortabel te kunnen zitten en opstaan.

''Mijn man en ik verschillen nogal in lengte, hierdoor was het lastig om de ideale zithoogte voor ons allebei te realiseren. De Woolly 3-zitsbank  heeft een zithoogte van 41 cm en valt daarmee in het midden van een lage én hoge zit.''

5.jpg
6.jpg

Shop in de stijl van Karin

Laat je inspireren door de woonstijl van Karin en ontdek haar favoriete items voor de woonkamer. Benieuwd naar de vorige binnenkijker voor nog meer inspiratie? Klik dan hier en kijk mee in het Scandinavische huis van Charis.