Zo stijl je jouw kussens op de bank!

Zo stijl je jouw kussens op de bank!

Geschreven door: Emma

Heb je onze Instagram video al gezien? Onze Basiclabel styliste Henriëtte geeft tips en laat zien hoe je de kussens op de bank op een leuke manier kunt stylen. Bekijk de video hier. 

Zelf blijf ik dat toch lastig vinden en ik ben op zoek naar het beste van twee werelden. Ik wil dat mijn bank er comfy en gezellig uitziet. Niet te rommelig, maar ook weer niet alsof ik er te veel moeite voor heb gedaan. Rommelig-stylish, misschien beschrijft dat nog wel het beste mijn stijl ;-). 

Henriëtte laat zien dat ik niet bang hoef te zijn om te mixen en matchen, want zo lang je rustige neutrale tinten combineert kun je bijna niet de fout in gaan. Met de wat rustigere en meer neutrale kleuren blend je jouw kleurenpalet mooi in je interieur.
Als je hier voor kiest, geef dan een spannend effect aan het geheel door te mixen met de vormen en stoffen van de kussens. Combineer bijvoorbeeld ronde, vierkante en langwerpige kussens met elkaar en kies verschillende stoffen. Gebreide stoffen geven meteen een warm en zacht effect, net zoals velvet. Linnen en katoenen stoffen creëren juist wat meer rust en ruimte. Heb je juist een rustig interieur en wil je van de bank wat meer een eyecatcher maken? Pak dan uit met een spannende kleur die nog niet terugkomt in jouw interieur zoals roest, oker of juist roze. Bekijk hier ons uitgebeide assortiment aan kussens. 

Tip van Henriëtte: een beetje rommelig is helemaal niet erg! Kies voor lekker veel kussens en leg ze juist wat speelser op de bank, want hierdoor lijkt het meteen gezellig en nodigt de bank uit om plaats te nemen.

Wil je jouw setting echt tot een geheel maken, pas dan ook de accessoires op de salontafel(s) aan naar jouw stijl. Als je al een klein accent van de kleur uit de kussens toevoegt in bijvoorbeeld bloemen of takken of een kleine kaars dan matcht dit meteen zonder dat het te veel gestijld is. It’s all in the small details! 

Benieuwd naar mijn favoriete kussens? Ik ben fan van de kussens met kwastjes of pompons en lichte kleuren. In de zomer kies ik graag voor wat lichtere kleuren en stoffen en in de winter voor wat zwaardere cosy items. Ik heb een warmgroene Statement bank van BePureHome. Op dit moment combineer ik deze met o.a. het C’est La Vie kussen en groen leren kussen van Zusss, een rond groen selected by kussen, een shabby fringe kussen van HKLiving en twee kussens van BePureHome; een mosterd-kleuring Tassel kussen en velvet edge kussen.