Van baby- naar peuterkamer

Van baby- naar peuterkamer

geschreven door onze gastblogger Tryféna

Deze zomer moest het gebeuren. De slaapkamer van de jongste omtoveren van babykamer naar peuterkamer. De sfeer die ik voor ogen had: romantisch en een tikkeltje modern bohemian. Het moest een plek worden waar onze dochter lekker kon spelen en daarnaast moest er genoeg opbergruimte zijn voor al haar kleding, beddengoed en speelgoed.

Het ledikant ruilden we een tijd geleden al in voor een meegroei bed. We kozen voor een wit stalen exemplaar met een romantisch uiterlijk. De slaapkamer heeft maar twee rechte muren, dat maakt het inrichten nogal een uitdaging. Doordat we de commode weg deden, konden we het bed nu mooi tegen de muur plaatsen. Tegen de andere muur wilde ik een grotere kast met veel opbergruimte. Het werd kast Nikki van WOOOD in de kleur wit. De houtnerf van de kast is nog deels door de witte verf te zien, dat maakt de kast heel warm qua uitstraling. Deze kast biedt genoeg ruimte, zowel een hanggedeelte als legplanken, om alle kleding op te bergen. Heel fijn aan deze kast is dat er onderin ook nog een ruime lade zit om bijvoorbeeld het beddengoed en wat losse dekens op te ruimen. 

Aan de andere kant van de kamer maakte ik een speelhoekje. We plaatsten daar een verwarmingsombouw (die we nog wit moeten verven) met een kast ervoor. Deze kast geeft lekker veel opbergruimte voor het speelgoed. Ook is de hoogte precies goed om aan te spelen, daarom plaatsten we hier het poppenhuis. 

Het geheel stylde ik af met een lichtslinger als nachtlampje, een plant en zeegras mand op de kast en wat toffe accessoires aan de muur zoals een rotan kapstok, spiegel, muurstickers en dierenkop. De fantastisch leuke opbergmand met berengezicht geeft het geheel een speels effect. Naast de kast staat een bamboe ladder, handig om wat losse kleding en een pyjama op te hangen. Bij het speelhoekje legde ik een dikke schapenvacht en wat kussens op de grond, zodat we daar gezellig een boekje kunnen lezen voor het slapengaan. Ik koos in deze kinderkamer voor warme tinten en natuurlijke materialen die het kamertje gelijk veel sfeer geven. Mijn dochter is fan en ik ook! 

Veel succes met het inrichten van de kinderkamer, liefs Tryféna