Colourful home tips

Colourful home tips

Geschreven door: Kim

Uitgekeken op die ene kleur op de muur? Of wil je juist graag wat meer kleur in huis maar vind je de keuze lastig of spannend? Je bent niet de enige. Gelukkig hoef je niet meteen alles om te gooien om al veel verandering qua sfeer en kleur in je interieur te brengen. Maar, waar begin je?


Van het kastje naar de… muur!
Het meest voor de hand liggende en het grootste effect qua verandering behaal je door een muur, of muren, in een andere kleur te verven. Maar hoe kies je een kleur? En ga je voor één muur? Of kies je ervoor alle muren te verven? En ga je dan voor dezelfde kleur of juist voor ton-sur-ton? Inspiratie kun je opdoen door te kijken naar de kleurtrends van het seizoen of jaar. Flexa roept bijvoorbeeld elk jaar een kleur uit tot kleur van het jaar. En dat is voor 2021 geworden…

Brave Ground
Brave Ground is een neutrale aardse tint die zowel grijs- als bruintinten bevat en biedt een stevige basis voor verandering en creativiteit in huis. Een kleur zoals deze is goed te combineren met de kleuren mosterd, oker of goud. Maar ook teal en andere blauwtinten of een warm roze of rode kleur doen het goed in combinatie met deze kleur. Neutrale, aardse en warme kleuren gaan we de komende tijd ook vaker terugzien in onder andere meubels en accessoires. Nieuwsgierig geworden? Voor kleuradvies en inspiratie kun je, zodra het weer mag, een bezoek brengen aan onze winkel in het centrum van Hoorn of het Basiclabel Huis in het Experience Center van De Eekhoorn. 

Kleurvlakken
Je hoeft er natuurlijk niet voor te kiezen om meteen een hele muur te verven. Ook door een kleurvlak op de muur kun je kleur in huis brengen. Een voorbeeld; kies Brave Ground in combinatie met een kleurtint lichter. Splits de muur op in tweeën waardoor je een vlak creëert. Dit hoeft niet precies op de helft van de muur te zijn, maar kies bijvoorbeeld voor een afmeting van een meter of twee breed. Je kunt het vlak verticaal tot aan het plafond doortrekken of juist horizontaal laten lopen. Heb je het vlak bepaald? Breng dan een van je gekozen kleuren aan op het kleurvlak. Op deze manier kun je het accent op een bepaald deel van de ruimte leggen waardoor een fotolijst of wandplak met accessoires nóg mooier uitkomt. Ook leuk; ga voor geometrische patronen op de muur. Verf bijvoorbeeld ronde vormen of cirkel op de wand in een andere kleur. Is een vlak of patroon te gewaagd of het verven hiervan iets te definitief? Geen probleem; een behangcirkel of behangpaneel is bijvoorbeeld ook een leuk alternatief.

Kleuraccenten
Ben je niet zo’n held met verf? Of vind je de muren wel goed zoals ze zijn maar wil je toch kleur in huis en een statement maken? Kies dan voor een bank of fauteuil in een opvallende kleur. Chestnut is een van de nieuwe kleuren van dit moment en matcht helemaal met de kleurtrends van nu. Onder andere de Rodeo en Statement serie hebben varianten in de nieuwe kleur Chestnut. Liever een wat neutralere tint of nóg opvallender? Deze banken zijn beschikbaar in veel verschillende uitvoeringen en kleuren. Tip: De Rodeo is er nu ook in een nieuwe stretched variant die onder andere wordt geproduceerd in de toffe kleur Fudge.

Kleurrijke accessoires
Denk je op dit moment; dit is me allemaal wat te veel of ingrijpend? Kies er dan vooral niet voor om een muur te verven of een groot meubel in een opvallende kleur in huis neer te zetten. Jouw huis moet vooral een weerspiegeling van jouw persoonlijkheid en smaak zijn. Kleur kun je daarnaast heel goed in je interieur brengen door middel van alleen accessoires. Kies voor kleurrijke kussens op de bank die je makkelijk kunt neerleggen of weghalen of ga voor wanddecoratie zoals Dots. Voor iets meer verandering in huis kun je kiezen voor een vloerkleed zoals Trail van BePureHome of Hilton van Zuiver. Daarnaast zijn bloemen en planten in huis áltijd goed. Geen groene vingers? De droogbloementrend zet gelukkig nog even door en hier vind je genoeg planten die het erg goed doen zonder water.

Happy shopping!


colourful home 2