De Bar Cart

De Bar Cart

De meeste millennials hebben hem al in huis; de ‘bar cart’, maar het is zeker niet te laat om zelf ook nog mee te doen aan deze trend! 

Nieuw imago
Officieel stamt deze trend uit het einde van de achttiende eeuw. Toen werd hij nog gebruikt als ‘Tea Trolley’ maar in de jaren 30 van de vorige eeuw kreeg dit karretje een nieuw imago en als je de serie ‘Mad Men’ hebt gekeken dan zal je hem wel herkennen. In de 70’s had de ‘Bar Cart’ ook al een comeback, en nu is hij weer terug. Ontzettend leuk en hip natuurlijk zo’n drankentrolley, maar hoe kun je hem het beste stylen? 

Glaswerk
Dat mooie glaswerk wat je van je oma hebt gekregen of waar je gewoon zelf voor gespaard hebt, is perfect om op je ‘bar cart’ te showen. Sommige trolleys hebben een rekje waar je je wijnglazen op zijn kop aan kunt hangen. Heeft jouw trolley dit niet dan kun je de rekjes ook los kopen, maar gewoon neerzetten is natuurlijk ook leuk. Zeker met gekleurd glaswerk geeft dit een leuk effect! 

Flessen
Een echte ‘Bar Cart’ is geen bar zonder alcohol. De basic drankflessen die je kunt neerzetten zijn; whisky, gin, rum, wodka en tequila. Daarnaast horen de benodigdheden voor jouw favoriete cocktail daar ook bij. Zet bijvoorbeeld een schaaltje met limoen en citroen neer. Flessen wijn kunnen in een wijnrek op de onderste plank gelegd worden of zet ze netjes neer. Als je die drankflessen nou niet zo mooi vindt kun je de inhoud ook in kristalglazen flessen doen. Dat staat meteen ontzettend chic! Kijk wat mooi bij elkaar past en probeer vooral wat verschillende settings uit.

Accessoires
Als alle benodigdheden voor een drankje op je trolley staan kijk je wat voor accessoires je er bij kunt zetten. Denk bijvoorbeeld aan een leuke cocktail shaker, servetjes en rietjes. Als details kun je wat mooie boeken, een vaas met bloemen of planten en een kaars neerzetten.

Thee en Koffie
Ben je niet zo’n fan van alcohol? No problemo want zo’n trolley kun je ook net als in de 18e eeuw als thee of koffie trolley gebruiken. Zet je waterkoker of koffiezetapparaat neer, inclusief een voorraadje koffie en thee. Op de onderste plank stal je jouw mooiste collectie mokken, kopjes en glazen uit.

Cheers!