Heerlijke relaxplek

Heerlijke relaxplek

Je ziet ze steeds vaker voorbij komen; daybeds in het interieur. Helemaal terecht vinden wij, want een daybed bank is het ideale meubel. 

In de oudheid waren banken meestal heel eenvoudig en niet erg comfortabel, omdat ze niet gestoffeerd waren. Banken waren bedoeld om op te zitten en te rusten. De Grieken en Romeinen voegden later losse kussens toe, waarop ze languit liggend aten en ’s avonds sliepen. De echte voorlopers van het daybed van nu. Veel later ontwikkelden de Europeanen gestoffeerde banken in alle soorten en maten. Maar ook het daybed bleef in beeld en kwam in steeds andere vormen en stijlen terug.

Het ultieme loungemeubel
Anno nu zijn daybeds gelukkig een stuk comfortabeler en zijn ze het ultieme loungemeubel. Een daybed bank is een combinatie tussen een bed, een chaise longue en een bank. Een echt bed in je woonkamer staat niet zo gezellig en is niet multifunctioneel. Een daybed is dat wel; je kunt het overdag gebruiken als extra zitplek, als heerlijke relaxplek, om op te zitten of te liggen met een goed boek of een ontspannend muziekje op je oren. Ook lekker; gewoon even niks, je voeten omhoog en stiekem wegdoezelen, even pauze, quality time. ‘s Avonds kun je je daybed met een hoofdkussen en een deken eenvoudig omtoveren tot slaapplek als het nodig is, voor je zelf of voor een gast. 

Musthave voor de interieurliefhebber 
Een daybed is een echte musthave voor de interieurliefhebber, je kunt het eindeloos decoreren. Van een klassiek interieur tot een modern interieur: het past past bij elke woonstijl. De aankleding ervan pas je aan aan je eigen stijl. Heb je een minimalistisch interieur dan heeft je daybed ook niet veel nodig, een enkele kussenrol en eventueel een eenvoudige plaid volstaan. Heb jij een bohemien, een knus of een modern interieur, decoreer je daybed bank dan met veel losse kussens in warme kleuren en een luxe plaid.

Velvet is de nieuwste stof uitvoering in de zitmeubelserie Rodeo van het merk BePureHome. Deze daybed bank is modern, chique en eigentijds. De stof velvet lijkt op velours en geeft de bank hierdoor een chique en warme uitstraling. Dankzij het slanke frame en de losse kussens toont de bank subtiel in de living. Tip: met twee daybeds kun je een mooie hoekbank maken.

Relax to the max.


vtwonen quilted plaids - spool kussenrol