Van styling tot eindresultaat

Van styling tot eindresultaat

De homepage van Basiclabel staat alweer in het teken van 'Back to school' terwijl de meesten van ons nog aan het genieten zijn van de zomer(vakantie). Toch moeten we ons wel gaan voorbereiden op de start van het nieuwe schooljaar en daarbij horen natuurlijk een bureau en leuke accessoires! In deze blog vertel ik; Kaylee, styliste bij Basiclabel, over het maken van (online) beeld voor Basiclabel en social media. Hoe ga ik aan het werk en hoe ontstaat zo'n beeld zoals nu te zien is op de homepage? Wil je zelf zo'n leuke muurschildering maken in de kinderkamer? Met verschillende kleuren verf en tape kom je tot dit resultaat! 

De voorbereiding 
Mijn opdracht is het schieten van bannerbeeld met als thema "back to school" waarbij de bureaus goed tot hun recht komen. De brede foto op de website noemen wij een bannerbeeld, omdat dit om een erg breed beeld gaat is hier speciale fotografie voor nodig. Om deze foto te realiseren zijn er daarom wat voorbereidingen nodig. Ik doe eerst op verschillende manieren inspiratie op en denk na over hoe ik het beeld wil laten overkomen. Met een paar ideetjes in mijn hoofd ben ik aan de slag gegaan in onze showroom.

Tape & verf 
Het leek mij een leuk idee om verschillende huisjes/kamertjes te creëren waardoor de bureaus elk hun eigen karakter krijgen! Hiervoor heb ik tape gebruikt, met verschillende soorten tape kan je namelijk zelf vormen en hoeken creëren. Hierbij heb ik ton-sur-ton kleuren gebruikt. Deze kleuren heb ik aangebracht via een V-techniek met een blokkwast, zodat de kleuren goed in elkaar overlopen. De basis is gerealiseerd en daarna was het tijd voor de styling!

Styling 
Het was mijn doel om elk bureau op een speelse manier aan te kleden. Kinderen moeten getriggerd en blij worden van de omgeving waar ze in zitten. Dit kan heel goed met memoborden, dierenkoppen, wandplankjes en klokken. Genoeg items waarmee je een bureautje op een verrassende manier kunt stylen. Op de foto's zie je hoe ik dat heb gedaan :-) En dan moet het natuurlijk nog goed overkomen op beeld!Fotografie 
Voor de fotografie werken wij samen met een vaste fotograaf. Dit is belangrijk voor het aanhouden van een bepaalde stijl. Bij dit bannerbeeld was het belangrijk om de focus te behouden, door de bureaus altijd op dezelfde positie te hebben staan. De beelden zijn op de website namelijk achter elkaar te zien in de vorm van een slideshow en moeten de foto’s natuurlijk goed in elkaar overlopen.

De eindfase 
Als de beeldbewerking is gedaan, bekijk ik samen met de vormgeving hoe het beeld op de website komt te staan en hoe dit qua kleur en met ander beeld gecombineerd kan worden. Een geprint beeld is natuurlijk ook weer anders dan een beeld op een scherm. Eigenlijk ben je als stylist dus bij het hele proces betrokken; van het ontwerp tot het eindresultaat. Omdat je samenwerkt met verschillende disciplines weet je ook hoe de andere afdelingen het beeld gebruiken (en inzetten) en kun je dit ook voor de toekomst weer meenemen bij een volgende shoot. 

Het is natuurlijk ook leuk om het beeld later weer een aantal keer terug te zien op social media als Facebook en Instagram. We hebben bij deze shoot gewerkt met modellen (met kinderen) wat het nog moeilijker, maar wel leuker maakt! De modellen hebben erg goed meegewerkt en zullen het vast ook leuk vinden om zichzelf online terug te zien ;-)