De eethoek

De eethoek

De eethoek is vaak een trefpunt in huis. Dit is de plek waar; gezinsleden samenkomen, je gasten genieten van een borrel, er gewerkt en gegeten wordt. Een eettafel is er niet alleen om je ontbijt, lunch of diner te nuttigen, het is veel meer! 

Formaat & materiaal
De eethoek is een belangrijk onderdeel van de woonkamer of keuken. De tafel wordt meestal intensief gebruikt door het hele gezin. Het is belangrijk dat de eetkamerset goed in de ruimte past. Wil je de tafel combineren met een eetbank voor de kids, wil je ruimte besparen met een ronde tafel of heb je een lange ruimte waar een rechthoekige tafel beter tot zijn recht komt? Bepaal hoeveel zitplekken je minimaal nodig hebt, handig voor als er af en toe een gast komt aanschuiven. 

Design
Je kunt kiezen voor een tijdloos model, een design tafel of een praktisch model. Bekijk de ruimte waar de tafel komt te staan goed, leg desnoods wat papier op de grond om een beter beeld van het formaat te krijgen. Daarnaast is de keuze van het materiaal en de kleur ook belangrijk. Wanneer je kiest voor een houten onbehandelde tafel, houd er dan rekening mee dat er gebruikssporen te zien blijven. Je moet het niet erg vinden om een paar kringen van glazen te zien. Ook een vet vlekje is moeilijk te verwijderen. Een bewerkte tafel is met een vochtige doek wel gemakkelijk schoon te houden. 

De zit…  
Uiteraard zijn stoelen bij de eettafel net zo belangrijk. Stoelen met armleuningen zijn geschikt voor mensen die lang willen natafelen. Vergeet niet de hoogte van de tafel op te meten, niet alle stoelen met armleuning passen namelijk onder elke eettafel. Met kinderen zijn leren (of sky leren) stoelen praktischer. Je kunt leer namelijk makkelijk met een vochtige doek afnemen. Stof is daarentegen minder praktisch, maar zit vaak wel heel prettig. Voor een catchy uitstraling past een stoel met fluweel heel goed. Door het gebruik van verschillende stoelen creëer je een frisse en speelse eethoek. Dit zie je tegenwoordig steeds vaker! Speel met kleur, materiaal en stijl. 

Buiten
Met de zomer voor de deur eten we ook steeds vaker buiten. Heb je ruimte voor een tafel met stoelen? Bekijk onze binnen- en buitencollectie, want buiten natafelen is natuurlijk heerlijk. Onze collectie bevat tevens picknicktafels, lounge fauteuils en buitenlampen om het ook in de tuin zo sfeervol mogelijk te maken.  


Rhonda eettafel - Form stoelen

Silas - Disc eettafel

Station eettafel