De kast die past

De kast die past

Een opgeruimd huis zorgt ook vaak voor een opgeruimd hoofd. Het creëert rust, is makkelijker schoonmaken en het is fijner om gasten te ontvangen. Een goed opbergsysteem zorgt voor een overzichtelijk en rustig interieur. 

De meeste mensen hebben nu eenmaal heel veel spullen, maar veel van die ‘rommel’ willen we niet per se in het oog laten springen. Bijvoorbeeld speelgoed, spelletjes of voorraad en rommeltjes, maar ook kleding en schoenen. Een kast met dichte deuren of laden, zodat je de spullen niet hoeft te zien, kan een goede oplossing zijn. 

Stel zelf je kast samen
SKIK is het nieuwe kastensysteem van Basiclabel. De kast is betaalbaar en heeft een luxe, stevige en stijlvolle look en feel. Met dit systeem stel je zelf, met de juiste afmetingen en met de elementen in jouw stijl, de ideale kast samen. Creëer, combineer en haal de kast – die perfect bij jou past – in huis. 

Pronkstuk
Andere objecten, echt mooie items, wil je vaak juist wel – laten – zien, zoals bijvoorbeeld je favoriete boeken, mooie muziek en dierbare kunstvoorwerpen of je prachtige servies. In dat geval is een open kast juist een slimme keus. Houd er wel rekening mee dat een open kast vaker een doekje nodig heeft.  

Elke kast zijn eigen doel
Eén grote kast geeft een rustige uitstraling aan je interieur. Kies voor kasten in verschillende maten, in dezelfde stijl, om het wat speelser te houden. Sommige kasten zijn speciaal als serie ontworpen. Een kasten serie maakt het een stuk makkelijker om verschillende opbergitems in dezelfde ruimte te plaatsen en toch een speels geheel te krijgen. Een grote opbergkast in combinatie met een ladekast, een televisiemeubel en een dressoir van dezelfde serie, kan de ideale oplossing zijn. Voeg een open kast of een unieke pronkkast toe voor je mooie accessoires en voilà. 

Kies je stijl
Hoe vind je de kast die past bij de stijl waar jij van houdt? Natuurlijk wil je dat je kast stevig, functioneel, maar zeker ook mooi is. Het oog wil tenslotte ook wat! Kasten gemaakt van stevig hout kunnen een moderne, een landelijke of juist een klassieke uitstraling geven. Het ontwerp van de kast en de bewerking van het hout spelen daarbij de grootste rol. Ben je meer een vintage, strak of stoer type? Bij een industrieel interieur past een metalen kast of metaal gecombineerd met hout goed. In een romantisch interieur kies je bijvoorbeeld voor vintage en bij een stoere look passen massief houten meubelen prima. Om de juiste kast te vinden, bedenk je waar de kast komt te staan, waar je de kast voor gaat gebruiken (materiaal keuze) en bedenk je welke stijl de kast moet hebben. Bekijk de uitgebreide collectie kasten van Basiclabel hier

Heb je dé kast gevonden? Inrichten maar!