Zeg je kale muur gedag

Zeg je kale muur gedag

Bij het inrichten van een (nieuw) huis of het veranderen van je bestaande interieur komt veel voorbereiding kijken. Op welke heerlijke bank ga je straks zitten en op welke tafel staat straks je prachtige servies te pronken? Waarschijnlijk ga je al maanden van tevoren op zoek naar meubels. Ook alle leuke woonaccessoires en gave nieuwe verlichting heb je vast allang gespot, of misschien al zelfs gekocht.

Maar… vergeet je wanden niet!
De bestelde meubels worden bezorgd en na wat schuiven staat alles precies zoals je het in je hoofd had. Als ook de lampen hangen, de kussens en plaids hun plekje gevonden hebben, vullen we het geheel aan met mooie groene planten. Wat we helaas vaak vergeten zijn de wanden. Jammer! De muren zijn wel degelijk een onderdeel van de inrichting en bepalen zeker ook de ‘look and feel’ van een ruimte. Zie een kale muur als een leeg schildersdoek dat vraagt om kunst.

Inspiratie
Met wanddecoratie kun je heel veel kanten op. Bij binnenkomst is de hal de eerste kennismaking met je huis. Met een opvallende spiegel creëer je een prachtige binnenkomer, daarnaast lijkt de hal groter en heeft de spiegel een praktische functie voor jezelf en je gasten! Met een gave kapstok of stoere haken maak je het geheel compleet. 
 
Foto’s, tekstborden, posters of een spiegel
De woonkamer biedt ruimte voor meer wanddecoratie. Denk hierbij aan een hippe klok, een grote spiegel of een vintage look schoolplaat. Maar ook metalen tekstborden, ingelijste posters en mooie wandframes met dierbare foto’s doen het goed. Vul het geheel aan met aparte, unieke of bijzondere woonaccessoires, als je het een wat minder strakke look wilt geven.
 
Wacht nog even met boren
Het kan best spannend zijn om het eerste gaatje te boren in een maagdelijke wand. Tip! Voor je gaat boren, bepaal je de compositie. Je knipt eerst de maten en vormen van je wanddecoratie uit -gekleurd- papier en plakt dat met masking tape op je muur. Als je tevreden bent met je compositie kun je gaan boren.
Wandplanken of fotorekken bieden uitkomst wanneer je houdt van verandering in je interieur. Bepaal elke keer opnieuw wat je op de planken zet, zonder dat je nieuwe gaatjes hoeft te boren. 

Hangt alles op zijn plek? Dan is het tijd om te genieten van je eigen creatie.


Veren - Aan de wand