Fluweel: een echte musthave!

Fluweel: een echte musthave!

Fascinerende trends in de modewereld staan vaak garant voor nieuwe trends in het interieur. Zo is het je vast al opgevallen dat je in de interieurwinkels steeds meer prachtige meubels en hippe woonaccessoires met fluweel -ook wel velvet genoemd- tegenkomt.

Warm en chique
Fluweel doet denken aan de rijke en machtige mensen van vroeger. In die tijd was fluweel dan ook een zeldzame en kostbare stof. In de loop der jaren is er veel veranderd. Het verschil tussen arm en rijk is betrekkelijker en tegenwoordig wordt fluweel anders geproduceerd waardoor het niet meer zo kostbaar is. Hierdoor is de velvet stof makkelijker toepasbaar in de mode en interieurbranche. De luxueuze uitstraling van de zachte glanzende fluwelen stof is gelukkig behouden. De trend is ook een gevolg van de aantrekkende economie. We durven weer uit te geven en voelen ons daardoor prettig in een luxueus sfeertje. 

 

Hoe verwerk je fluweel in het interieur?
Ben je op zoek naar een echte eigentijdse showstopper en wil je ook verzekerd zijn van zitcomfort? Voeg een heerlijke zacht glanzende fluwelen sofa of bank toe aan jouw interieur en de sfeer verandert direct. Houd je het liever iets subtieler, kijk dan eens naar een gave fauteuil, een chique poef of zet aan de eettafel leuke eetkamerstoeltjes met een kuipzitting van fluweel. Je kunt ook voor een kleine velvet touch in je interieur kiezen door een stapeltje aaibare fluwelen kussens neer te leggen en te combineren met een luxe bijpassend plaid. Een beetje overdaad mag best, zeker met kussens. Tip! Je maakt het geheel wat sprekender wanneer je de fluwelen kussens met kussens van andere stoffen, bijvoorbeeld linnen of wol, combineert. Ook in je slaapkamer is fluweel goed toepasbaar. Met een kleine fauteuil of een fluwelen poef voeg je zeker een vleugje romantiek toe.Fluweel in elke woonstijl
Fluweel past bij alle woonstijlen, het voegt net even dat gevoel van weelde en glamour toe dat zo bij deze tijd past. Heb je een stoer industrieel interieur? Je kunt het geheel wat verzachten door fluweel toe te passen. Met de zachte aaibare stof, creëer je warmte en sfeer. In een vrolijk en licht Scandinavisch interieur met veel hout past de stof ook heel goed. Kies in dit geval voor de wat lichtere kleuren. Met deze warme rijke stof breng je een spannend effect in huis.

Hip, chique en eigentijds; fluweel is een echte musthave!