Sfeer en zoveel meer

Sfeer en zoveel meer

Verlichting is bij het inrichten van een woning enorm belangrijk. Wil je de ruimtes optimaal tot hun recht laten komen - en functionele & sfeerverlichting samen laten komen - moet je goed beslagen ten ijs komen. 

Een lichtplan is een must. Begin hierbij met de hoofdelementen in de woning zoals de verlichting boven de eettafel en in de zithoek van de woonkamer. Elk vertrek heeft namelijk zijn eigen behoeftes. Bekijk daarna wat je verder wilt verlichten of uit wilt lichten. Bijvoorbeeld een werkplek, een leeshoek of een plek waar je gezellig met vrienden en familie wilt kunnen zitten. Een goede lichtbron kan dan echt het verschil maken en de sfeer bepalen. 

Bij Basiclabel richten we ons met name op sfeerverlichting. Lampen die niet alleen functioneel zijn maar ook mooi om naar te kijken. Dat is immers ons vak. Ook verlichting is onderhevig aan trends. Al enige tijd hebben we de industriële stroming met stoere lampen afgeleid van oude metalen exemplaren uit fabriekshallen. TL-balken die vroeger kantoren verlichtten worden nu vertaald naar een versie 2.0, stoer en nog altijd functioneel. Glas is in opmars: mooie kleuren met daarin al even mooie lichtbronnen met kooldraad. Een lust voor het oog en de transparantie houdt het ruimtelijk.

Aan het milieu wordt ook gedacht, zoals de lampen van gerecycled papier die er fantastisch uitzien. Materialen als bamboe en sisal worden verwerkt tot lampenkappen met een natuurlijke vibe. Dit is heel goed te combineren met de groentrend van nu. Ook komen er in het najaar mooie grote kappen van ‘gebreid’ metaal, heel stoer en een echt statement. Brass is de nieuwkomer: goudgeel metaal met een ‘used look’ of met glans. Het geeft een stralend en rijk gevoel en wordt prachtig gecombineerd met glas of beton. Ook aan de funfactor is gedacht. Niet alles hoeft serieus te zijn. De slingerende aapjes, kooi- en stolplampen en lightboxen zijn er voor de creatieven onder ons.

Het is gezellig thuiskomen in een mooi verlicht huis. Een warm welkom! En met de winter voor de deur is het de perfecte tijd om goed rond te kijken waar in huis nog behoefte is aan zo’n sfeermaker.

Irene

Sfeer en zoveel meer - 1Sfeer en zoveel meer - 4