De Wierschuur Nieuwland

De Wierschuur Nieuwland

Van vervallen schuur naar trendy groepsaccomodatie met diverse mogelijkheden. De Wierschuur Nieuwland, gelegen in de polder van Hippolytushoef, is na twee jaar restauratie geopend. Een prachtige locatie middenin de natuur én geheel gestyled met meubelen van Basiclabel!

De Wierschuur werd in 1850 gebouwd voor de berging van zeewier dat onder meer werd gebruikt ter versterking van de Wierdijk. Omdat de schuur in de loop der jaren sterk was vervallen dreigde het pand gesloopt te worden. De Wierschuur is de enige overgebleven Wierschuur in het gebied en is daarom van grote cultuurhistorische waarde. Door een prijsvraag (met een half miljoen euro subsidie als hoofdprijs) voor herbestemming van het culturele erfgoed uit te schrijven, is de schuur in handen gekomen van aannemer Edwin Bonvie en zijn partner Martine van Soolingen. Zij hebben de stolpvormige schuur met monumentaal staketsel gestript en verbouwd tot luxe vergader- en verblijfsaccommodatie voor groepen: ’Wierschuur Nieuwland’. Met een mestsilo als vuurplaats.Martine kwam voor een grote uitdaging te staan: hoe richt ik een gerestaureerde schuur met een oppervlakte van meer dan 700m2 sfeervol maar efficiënt in? Zij was al bekend met Basiclabel en kwam zodoende in onze Loft vestiging op de Veemarkt 19 binnenlopen. De sfeer van Loft was precies wat zij ook in de Wierschuur Nieuwland zou willen, en dus ging Martine met Basiclabel adviseur Rachella aan de slag. Samen maakte zij een meubelplan met o.a. 10 eettafels, 40 stoelen en 24 nachtkastjes. De wierschuur heeft naast de grote open ruimtes met een comfortabele living en riante open keuken ook nog 24 slaapplekken verdeeld over 9 ruime kamers met ieder een eigen luxe badkamer. De Wierschuur is daarmee de ideale locatie voor bedrijven, families en andere groepen.

Foto’s zeggen meer dan woorden dus kijk en oordeel zelf. Voor vragen m.b.t. de inrichting kun je bij ons terecht. Meer informatie over De Wierschuur Nieuwland kun je vinden op www.villanieuwland.nl/groepen.


De Wierschuur Nieuwland 3

De Wierschuur Nieuwland 4


De Wierschuur Nieuwland 6


De Wierschuur Nieuwland 9


de Wierschuur Nieuwland 10

de Wierschuur Nieuwland 11