Groene vingers

Groene vingers

Stylist Irene aan het woord. Een frisse wind door ons huis, dat is waar we aan toe zijn! Na maanden binnen zitten met de gordijnen dicht en de kachel aan willen we licht en zuurstof.

Daarom worden we allemaal verleid om groen te kopen: trendy vetplanten, cactussen en grootbladige planten knipogen naar ons in magazines en folders. Maar hoe pas je ze toe? Je loopt langs de schappen in een tuincentrum en hebt e.e.a. in je karretje gezet en eenmaal thuisgekomen vraag je je af wat je met de aan-geschafte planten moet doen. Zelf ben ik van de grote gebaren. Liever een echte blikvanger en dat mag dan wat kosten, of veel kleinere families gegroepeerd op een grote schaal of op een hippe wandplank. Setjes hebben niet mijn voorkeur, 2 planten met dezelfde potten naast elkaar, dat ligt zó voor de hand.  Groeperen van planten in diverse maten en structuren met passende potjes met dezelfde look en feel, dat maakt het al meteen spannender! Zoek contrasten op, een ruige, ruwe pot met een fris groene plant met zacht gekleurde bloemen of glanzend glad metaal met prikkende cactus. 

Als stylist is het altijd leuk om met groen te werken. Het maakt een ruimte of setting persoonlijk en geeft kleur aan het beeld. Ook een enkele bloem of een stoere tak maken een ruimte meteen levendig. Voor deze krant heb ik ook in een aantal beelden groen toegepast, zoals in het beeld van de Bow bank. Eigenlijk bijna een binnentuintje. En weet je wat dan ook weer fijn is, je hoeft er verder geen groene vingers voor te hebben! Ik lever de planten na de fotosessie af bij de winkels van Basiclabel, mogen mijn collega’s ze verder vertroetelen. En gelukkig zijn er, voor wie het echt niet meer ziet zitten, altijd nog hele mooie alternatieven in de winkel die geen verzorging nodig hebben... maar er gaat toch niets boven puur natuur! Fijne lente allemaal!

Irene