Kleur in je interieur

Kleur in je interieur

Het is bijna voorjaar en bij ons begint het dan altijd een beetje te kriebelen. Het huis en de tuin kunnen wel weer een grote opknapbeurt gebruiken. Dat betekent ramen lappen, gordijnen wassen, een plantje kopen en misschien is het ook weer tijd voor een ander kleurtje op de muur of een nieuwe eye-catcher in huis?! Voor welke kleur ga jij?  

Beken kleur! 
Kleur bekennen in je interieur kan heel spannend zijn, het is niet makkelijk om de kleuren te kiezen die passen in jouw interieur. Iedereen heeft zijn/haar eigen smaak en trends veranderen continu. Bijna elk seizoen komen de grote verfmerken met een nieuwe kleurenwaaier, nieuwe trendkleuren. Wil je meegaan met de trend of kies je liever voor een veilige kleur die je langer leuk blijft vinden? De muren veilig wit laten is een optie, maar dit vinden wij wel een beetje saai! De kleur op de muren speelt namelijk de grootste rol, die zijn qua oppervlak het best vertegenwoordigd. Een tweede kleur kies je voor een groot meubelstuk, neem bijvoorbeeld de bank. De kleinste, maar niet onbelangrijke rol is voor de kleur van het accent, je accessoires. Daarbij kun je denken aan kussens en plaids. Ton-sur-ton werkt hier heel mooi bij. Je wilt zorgen voor balans, kies daarom niet te veel verschillende kleuren. 

Vogue + Rodeo

Het effect van kleur
Je stemming kan behoorlijk beïnvloed worden door het kleurgebruik in huis. Van de kleur rood kun je veel energie krijgen, deze kleur werkt stimulerend. Niet echt een rustgevende kleur voor in je slaapkamer bijvoorbeeld. Groen werkt juist rustgevend, die kleur kun je beter niet kiezen voor een ruimte waar gewerkt moet worden, maar zou het juist goed doen in de slaapkamer maar zeker ook in de woonkamer. Een gele muur is geschikter voor bijvoorbeeld de studeerkamer en de woonkamer. Geel is een positieve kleur, het geeft zelfvertrouwen en is op een kinderkamer een absolute do! In de slaapkamer is een blauwe muur een goede optie, deze kleur geeft rust en dat heb je natuurlijk nodig voor een goede nachtrust.  

Statement bank


Soorten verf 
Er zijn veel verschillende verfsoorten en –merken. Kijk goed rond, haal kleurenwaaiers. Of koop een kleurtester waarmee je een stukje op de muur kunt verven. Een mooie verf is de verf van Pure and Original. Zij hebben krijt- en kalkverf in hun assortiment. Deze verf is gekleurd met 100% natuurlijke pigmenten. Om een idee te krijgen van de producten en wat de effecten van sealers, wax en zeep zijn op de verf kun je de borden in onze winkels in Hoorn, in de twee vestigingen (Basiclabel en Loft) bekijken. Ook is de verf aangebracht op een aantal muren in Loft. Ons team heeft een uitgebreide workshop gevolgd en geeft je graag informatie en advies. 

Voel je het het al kriebelen? Dan is het tijd om kleur te bekennen! Maak er wat moois van!