DIY met je kleine

DIY met je kleine

Vanaf je zwangerschap, of misschien zelfs al daarvoor, heb je een idee over hoe je de kinderkamer vorm wilt geven. Bij de babykamer zijn het pasteltinten die de boventoon voeren, bij het tweede levensjaar voeg je er een jungle behangetje of poster aan toe en bij de volgende fase een DIY bureau. En zo blijf je bezig.

Opbergruimte
Met de juiste meubels kun je een goede basis neerzetten. Belangrijk is een stevige kast met deuren. We raden dit laatste erg aan, omdat een open kast de ruimte vaak onrustig maakt. In het begin is een open kast nog wel leuk met die schattige kleine kleertjes, maar als ze groter worden dan ziet dit er meteen veel minder fraai uit.

Dromertjes
Naast de kast is het bed natuurlijk heel belangrijk. Wanneer je het wiegje en het ledikantje achter je hebt gelaten is het tijd voor een ‘grote mensen’ bed. Of kies je liever eerst nog voor een junior bed, of meegroei bed? Als het dan echt tijd is voor een groot bed dan heb je nog de keuze uit een eenpersoonsbed of twijfelaar. Een twijfelaar is 120cm breed, voor de prinsjes en prinsesjes onder ons zeg maar ;-). Bij een kleine kamer is een opberglade een uitkomst! Ook een hoog- of halfhoogslaper is een optie omdat je onder zo’n bed ruimte hebt voor een bureau of deze ruimte kunt benutten als opbergruimte. Met een tentbed om verhaaltjes in voor te lezen scoor je helemaal punten natuurlijk!

De make-over
Betrek vooral je kinderen bij een make-over van de kinderkamer. Omdat het leuk is, maar ook om teleurstellingen te voorkomen. Denk vooral praktisch en geordend. Is er veel klein speelgoed, berg dit dan op in speciale bakken of manden. Bij boekenwurmpjes mag een goede boekenkast natuurlijk niet ontbreken! Probeer zo min mogelijk op de grond te zetten er moet uiteraard wel goed schoongemaakt kunnen worden.

Accessoires
De kinderkamer is een oneindig project, waarbij je elke keer weer een hoekje onder handen kunt nemen. Je kunt het groots aanpakken met meubels, maar ook met kleine veranderingen maak je er weer een nieuwe slaapkamer van. Met een poster, slinger of kapstokje bijvoorbeeld. Een nieuw dekbedovertrek, vloerkleed of lampje kunnen ook al voor een hele verandering zorgen. Een aantal tips van onze redactie: 

>> Tafeltje voor de zelfrijdende trein.
>> Een vakkenkast voor de boekenwurmpjes. 
>> Tipi tent voor de avonturier. 
>> DIY: zelfklevend kurk waar de kinderen hun eigen kunstwerkjes op kunnen prikken. 

Mees bed

Bunk bed vtwonen - Sammie bed WOOOD

Dennis kinderkamer - Wally dekbedovertrek


Laat je nog meer inspireren op de Basiclabel Pinterest pagina