Een duurzaam interieur

Een duurzaam interieur

Duurzaamheid en milieubewust zijn tegenwoordig twee termen die je steeds meer hoort en die steeds belangrijker worden in onze samenleving. Ook in de interieurwereld is dit niet onopgemerkt gebleven.

Het gebruik van innovatieve en duurzame materialen en de aandacht voor upcycling en recycling is hot! Dit zien we terug in meubels en accessoires waarin bestaande materialen worden verwerkt tot unieke, nieuwe items. Eetkamertafels van resthout, vloerkleden van gerecycled rubber en banken van gerecycled leer blazen restmateriaal nieuw leven in. Een trend die zorgt voor een persoonlijk interieur vol unieke items én ook nog eens goed is voor het milieu!

Duurzaam
Duurzaamheid is hot en happening. We kunnen er tegenwoordig niet meer omheen en verwachten daarom ook dat veel van onze meubels en accessoires meedoen aan deze trend. Duurzaamheid heeft vaak een wat stoffig imago, maar het tegendeel is waar! Kijk eens rond in jouw huiskamer... Onbewust zal je vaak al heel wat duurzame materialen in huis hebben. Die mooie rotan hanglamp of zeegras mand, je wollen plaid, of je linnen/jute kussens op de bank. En vergis je niet, ook je leren bank kan zomaar duurzamer zijn dan je denkt! Deze leren Rodeo bank bijvoorbeeld is gemaakt van 70% gerecycled leer. Wat is Recycle leer? Bij het snijden van de patronen van de huiden blijven restanten over. Deze restanten worden vermalen en hieruit wordt een nieuwe stof geboren!

BePureHome Snooze hoofddbord, Rodeo 3 zits cognac


Upcycling vs recycling
Wist je dat upcycling en recycling niet helemaal hetzelfde zijn?! Recyclen is het proces waarbij een product dat als afval wordt gezien, (deels) gebruikt wordt om een nieuw product te maken. Denk hierbij aan oude, rubberen autobanden waarbij de grondstof rubber wordt gebruikt voor het maken van bijvoorbeeld een vloerkleed. Bij upcycling werkt dit anders. Hier worden van bestaande materialen nieuwe meubels of accessoires gemaakt, waarbij de kwaliteit van het materiaal niet verminderd wordt. Het materiaal krijgt eigenlijk meer waarde in het nieuwe product. Een goed voorbeeld hiervan is dat er uit oude gebouwen/ kastelen voorzichtig oud hout wordt verzameld om hier bijvoorbeeld prachtige tafels van te maken. 

WOOOD Lois bankje, lines vloerkleed, guild eettafel


Kortom, een prima woontrend om aan mee te doen!