Paastafelen

Paastafelen

De lente is begonnen, de zon laat zich vaker zien, lammetjes worden geboren en overal springen de knoppen aan de bomen en struiken. Hoewel de temperatuur al iets aangenamer wordt, is het nog te koud om buiten te eten. Daarom gooien we de deuren open en halen wij buiten een beetje naar binnen tijdens Pasen. Is het bij jullie ook een traditie om samen met familie uitgebreid te ontbijten of te brunchen en lekker lang na te tafelen? Het laatste etentje waar je flink uitpakte was misschien wel met Kerst, nou dan wordt het nu wel weer tijd voor een prachtig gedekte tafel. 

Decoratietips 
Wanneer je gezellig met z’n allen gaat eten, wil je de tafel zo leuk mogelijk dekken. Wij maken er natuurlijk wel echt een feestje van! Kom naar onze winkels voor nog meer inspiratie en het mooie nieuwe servies, van bijvoorbeeld Housedoctor (getoond op de afbeelding). 

Loft gedekte Paastafel


Basis 
Als basis dekken we de tafel met een heel mooi linnen of katoenen tafelkleed. Een flinke vaas met een grote solitaire bloeiende tak, al dan niet versierd met paaseieren, is een stoere eyecatcher voor je paastafel. Voeg wat bontgekleurd lentegroen toe; potjes narcissen, hyacinten of krokusjes zijn nu overal volop te krijgen. Natuurlijk kun je het ook wat ingetogener houden, bijvoorbeeld met sneeuwklokjes en hun frisgroene blad. Trek je leukste borden uit de kast, vul ze aan met mooie schaaltjes en kommen. Zet grote kannen water en sap op tafel, en schenk in chique glazen of stoere mokken. Al het lekkers, zoet en hartig voor op brood, verdeel je over de schaaltjes en kommen, die je in kleine groepjes over de tafel verdeelt. 

Details
Bij ieder bord een klein vaasje met uit de tuin geplukte bloemetjes zorgt voor een heel persoonlijk tintje. Je zelf gebakken paasbroodjes en verse croissants kun je in een mooie schaal opdienen, maar ook op een stoere broodplank serveren. Het geheel krijgt zo iets minder formeels. 

Kids
Heb je jonge kinderen, dan verven en versieren jullie vast samen de eieren. Dat is al een feestje op zich. Verstop alvast, als niemand kijkt, de snoepeitjes in de tuin, of bij slecht weer binnen.

Een mooi roomboterlam en je bent helemaal op je Paasbest! Eitje toch? Vergeet die laatste niet te zoeken… 


​​​​​

Paassfeer in de winkel Basiclabel Loft