Thuiswerkplek

Thuiswerkplek

Geschreven door: Karin 

Deze tijd waarin het Corona virus beslag legt op ons allemaal, worden wij nogal op de proef gesteld. Wij, als mens, hebben graag duidelijkheid, onze gewoontes en ritme. Zo staan wij niet vaak voor verassingen, zoals deze, waarbij het hele land moet schakelen. Toch doen wij het goed! Wij zijn heel flexibel, inventief, bewegen mee en nemen een weg in het onbekende. We blijken creatief en slaan ons er goed doorheen!

Het thuiswerken speelt een grote rol. Het is totaal anders dan op je vaste werkplek op een locatie met collega’s. Het vergt discipline en het is even wennen, maar we vinden onze weg erin. Een fijne werkplek is dan ook van essentieel belang. Maar wat is dan eigenlijk een goede werkplek? En iedereen woont anders dus ook niet alles is altijd maar mogelijk. En je hebt wel of niet met huisgenoten te maken…

@work aan de eettafel

Wanneer je jouw werkplek aan de eettafel hebt is het fijn om daar een goede stoel met armleuningen bij te gebruiken. Het is belangrijk dat je goed rechtop kunt zitten en je armen ontspannen op tafel kunt leggen, onze eetkamerstoel Jelle bijvoorbeeld of de eetkamerstoel Fab zijn zeer geschikt voor aan de eettafel.
 

Stijlvolle werkplek in de woonkamer

Wanneer je graag het overzicht in huis houdt en je de ruimte ervoor hebt, kun je in de woonkamer de meest prachtige werkplek creëren. Je kiest dan voor een stijlvol bureau dat bij jou in het interieur past. Bijvoorbeeld het Elwin bureau van WOOOD en voegt daar een stoere kruk Fifties aan toe of een fluweelzachte stoel Amber. Maskeer je jouw werkplek liever op de momenten dat je niet aan het werk bent? Dan kun je kiezen voor een gave sidetable zoals de Federal sidetable van BePureHome, die je kunt omtoveren tot werkplek. Je maakt het dan natuurlijk helemaal af met kunstposters, fotolijsten en nog meer wanddecoratie.

thuiswerkplek_federal_dream

Hoekje in de slaapkamer of een plekje op zolder? 

Zoek je liever de stilte in huis op om ongestoord je werk te kunnen doen? Dan is het een idee om in de slaapkamer een hoekje vrij te maken. Of als je over een ruime zolder beschikt, tover deze dan om tot werkdomein! Maar hoe? Wanneer je te maken hebt met een wat kille ruimte, zoals een zolder weleens kan zijn, begin dan met een leuk vloerkleed. Vind een bureau of tafel met voldoende opbergruimte voor losse spullen. Bijvoorbeeld een bureau met opzetstuk zoals de Stage van vtwonen of juist een bureau met een ingebouwd kastje zoals het populaire bureau Dennis van WOOOD. Zoek daarbij een goede rechtop zittende stoel of kruk die je graag ziet. Kies voor wat leuke accessoires waar je blij van wordt en gun jezelf een leuke bureaulamp. En als finishing touch is het leuk om aan de wand iets van decoratie, fotolijsten of kunst te hangen want zo houd je een inspirerende blik.

thuiswerkplek_stage_fotolijsten


Handige tips

Nog een paar tips voor wanneer je thuis werkt. Houd een goed dagritme aan. Kleed je aan zoals je ook zou doen als je naar je werk zou gaan. Zorg ervoor dat je een plek hebt met daglicht en waar je niet te veel kan worden afgeleid door huisgenoten die binnenkomen en vertrekken. Dit vooral wanneer je veel online meetings hebt. En tot slot: Probeer om ook thuis je werkplek te kunnen "verlaten". Werk en privé smelten door het thuiswerken al wat samen en daarom is het des te belangrijk dat je van de werkplek vertrekt, zodat je het echt even kunt afsluiten.