Kim "Interieurspecialist Basiclabel"
Kim "Interieurspecialist Basiclabel"
Bekijk de video

Tips over hoe je de wand kunt decoreren

Heb je een kale lege wand in huis die je graag wilt veranderen? Wij geven je hier en in deze video op youtube tips over wat je allemaal met een lege muur kunt doen en hoe kun je het decoreren van de wand het beste kunt aanpakken. Want het boren van gaatjes in een net gestucte wand is natuurlijk best spannend.

Karin
Karin
Content Creator
Blog-Beeld-Wanddecoratie-header

Muurdecoratie; er is zoveel mogelijk 

Er gaat voor veel mensen veel tijd en moeite in het inrichten van je huis. De mooiste accessoires, zoals vazen en fotolijsten worden neergezet. En dan wordt bij het resultaat de aankleding van de muren vaak achterwege gelaten. Bewust of onbewust, wij zeggen… ,,Niet doen!” Er is zoveel mogelijk om de wand leuk te decoreren.

 

Aan de wand 10-2022

Kunst aan de muur

Kunst is er in veel verschillende vormen en is en heel persoonlijk. Ga daarvoor zelf op onderzoek uit om te ontdekken wat je mooi vindt en wat er bij je past. Hiervoor hoef je echt niet naar allerlei fancy galerijen af te gaan, je hebt online ook ontzettend veel opties. Bijvoorbeeld websites waar je posters in iedere gewenste maat kunt bestellen tot aan unieke handgemaakte items. Neem er lekker de tijd voor. Het kan soms even duren, maar je komt zeker iets tegen waar je naar wilt blijft kijken? Dan zit je goed! 

En dan? Hoeveel decoratie ga je aan de muur hangen? Hoe vul je die grote kale muur nou op? Ga je voor één groot item zoals bijvoorbeeld het Framed artwork Days in the city van HKliving, voor twee iets kleinere, of bijvoorbeeld een hele collage, oftewel: een echte galery wall. Houd je van eenvoud? Kies dan voor een groot werk. Heb je een kleinere muur of misschien wat minder ruimte, dan kun je ook kiezen voor 2 iets kleinere items. Wat ook leuk kan werken is meerdere items boven elkaar zodat je de hoogte van de wand kunt benadrukken. Ben je fan van kunst, maar liever niet in de woonkamer? Denk dan aan de wanden in bijvoorbeeld de wc, de gang of slaapkamer.  

In een wat kleinere ruimte kun je bijvoorbeeld kiezen voor 2 kleinere items van dezelfde serie, dat geeft rust. Wil je juist wat meer pit, kies dan voor de fellere kleuren. Houd je veel van kunt en heb je meer ruimte om te vullen? Creëer dan een speel effect op de wand door er een hele galery wall van te maken. Het leuke hieraan is dat je lekker veel  kunt gaan mixen met verschillende formaten en prints. Ook leuk om er nog wat persoonlijke items, zoals foto’s aan toe te voegen.
 

Blog-wanddecoratie-kunst-fresh-hkliving

DIY Muurdecoratie

Soms kan kunst ook best wel wat prijzig zijn. Zeker als het gaat om een uniek, handgemaakt item. Loop anders een keer de kringloop winkel binnen, je kunt daar verrassend leuke wanddecoratie vinden. En mocht je zelf een beetje creatief zijn, dan is het helemaal leuk om met weinig budget je eigen kunst te maken. 
Bijvoorbeeld door bij de bouwmarkt een grote MDF plaat te halen. Je kunt hieruit verschillende vormen zagen en voor een 3d effect op elkaar lijmen met houtlijm. Likje verf erover en voila!

Zo heeft onze styliste Irene ook haar eigen hand gelegd aan het Fiona schilderij van WOOOD, door het in twee tinten te verven. Het is een stoere eyecatcher geworden met expres een rouw randje van imperfectie. Zo heeft ze het wandpaneel een stoere ‘urban look’ gegeven. 
 

Blog-wanddecoratie-Fiona

Wat voor decoratie is er nog meer voor aan de wand


Het hoeft niet persé een kunstwerk of schilderij te zijn dat aan de muur hangt. Er is nog veel meer decoratie voor aan de wand zoals bijvoorbeeld een wandkleed, behangpaneel, spiegels, maskers of wandplanken. Er zijn vloerkleden die je ook prima aan de wand kunt ophangen. Koop een niet al te zwaar vloerkleed, monteer zelf een houten lat aan de bovenkant en zo kun je het kleed met wat haakjes aan de wand hangen. Heel sfeervol, uniek en draagt ten goede bij aan de akoestiek. Ben je zelf niet zo’n klusser, dan zijn er ook wel kleden te koop die al specifiek voor de wand gemaakt zijn en dus al een ophangsysteem hebben, wel zo makkelijk. 

Een andere optie als decoratie voor aan de muur is een paneel voorzien van een mooi behang. Of plaats een stuk behang in een klassieke sierlijst op de muur. Sierlijsten zijn op dit moment hartstikke populair en ook goed te vinden bij de kringloopwinkel. 

Een perfect item voor aan de wand, wat de ruimtelijkheid in huis ten goede komt, is een spiegel. Ze vergroten niet alleen de ruimte waarin ze geplaatst wordt, maar maken je huis ook net iets gezelliger. En je hebt ze van verschillende merken in heel veel verschillende stijlen en vormen.. Dus je vindt er vast wel ééntje die in jouw woning past! Ook super trendy zijn maskers voor aan de wand. Heb je bijvoorbeeld het leuke masker van papier maché van BePureHome ontdekt?

Wat ook leuk voor aan de wand is, waarmee je wat meer je eigen draai kunt geven? Dat is een wandplank van hout of bijvoorbeeld een rekje van metaal waarop je mooie items zoals vaasjes, bordjes, of boeken kunt neerzetten. En het leuke van een wandplank is, is dat je eenvoudig kan wisselen van accessoires zodat het niet snel verveelt en je mee kan gaan met de trends. 
 

Blog-woondecoratie-spiegels

Voldoende opties voor aan de wand dus. En heb je echt geen behoefte om een gaatje te boren? Ga dan voor het pronkrek van vtwonen. Of zet er zelfs een paar op een rij als je een grote lege wand over hebt. 

En? Helemaal zin om jouw wand te decoreren? Hopelijk ben je voldoende geïnspireerd om met muurdecoratie aan de slag te gaan! 
Heb je nog andere inspiratie nodig? Bekijk dan welke Basiclabel video op youtube jou aanspreekt!