Je slaapkamer inrichten; zo doe je dat in 5 stappen!

Wil je graag je slaapkamer onder handen nemen maar weet je niet zo goed hoe je dit het beste aan kunt pakken? In deze blog leggen we aan de hand van vijf stappen uit hoe je jouw slaapkamer een prachtige make-over kunt geven. Bekijk ook de bijbehorende video op ons YouTube kanaal.

Een fijne sfeer in je slaapkamer is erg belangrijk, dit draagt namelijk bij aan een goede nachtrust. Vaak is het zo dat mensen veel tijd stoppen in het inrichten van een woonkamer en wordt de slaapkamer een beetje vergeten. Dat is zonde, want de slaapkamer is een ruimte waar we gemiddeld veel tijd doorbrengen.

Botanisch & elegant
Botanisch & elegant
Shop beddengoed
Hotelgevoel
Hotelgevoel
Slaapkamer inspiratie

Stap 1: Slaapkamerstijl kiezen

Om te beginnen is het belangrijk om een stijl voor in de slaapkamer te kiezen. Om eenheid te creëren kun je de stijl van de rest van het huis doortrekken in je slaapkamer. Kies je bijvoorbeeld voor een landelijke stijl, dan voeren natuurlijke materialen de boventoon. Hou je meer van leuke kleurtjes, franjes en frutsels dan past een boho stijl beter bij jou. Je kunt ook kiezen voor een totaal andere woonstijl zoals bijvoorbeeld japandi, industrieel of eclectisch

Stap 2: Kleuren in de slaapkamer

Kleur is een grote sfeerbepaler in een ruimte. Kleuren hebben ook een psychologische werking en wekken een bepaald gevoel bij je op. Het is daarom van belang dat je de juiste kleur kiest voor op de muur van jouw slaapkamer. De kleuren groen en blauw werken rustgevend en rust is altijd fijn in een slaapkamer. De kleur oranje geeft je slaapkamer warmte en zorgt voor een subtiele sfeer waarbij de spieren ontspannen; de ideale situatie om rustig bij in slaap te vallen. Als laatste is de kleur geel erg geschikt voor in de slaapkamer. Dit kleurtje werkt stimulerend en wekt een vrolijk gevoel bij je op. Ideaal voor als je ‘s morgens moeite hebt om uit je bed te komen. Zwart, grijs en bruin zijn kleuren die je beter kunt vermijden, dit zijn sombere kleuren en kunnen een negatieve werking hebben.

Sfeerbeelden slaapkamer inrichten

Stap 3: Maak je kamer sfeervol met verlichting

Verlichting is het hoofdingrediënt voor een sfeervolle kamer. Bepaal eerst wat voor sfeer je slaapkamer moet uitstralen, fris en ruimtelijk of kies je voor knus en romantisch? Gebruik verschillende sfeerlampen en vermijd groot, ongezellig en fel licht. Kies bijvoorbeeld voor wandlampen aan beide zijden van het bed en een mooie plafondlamp. Het is daarnaast fijn als de lichten in de slaapkamer dimbaar zijn zodat je daarmee de sfeer in de kamer aan kunt passen.

Stap 4: De indeling van de slaapkamer

De indeling van een slaapkamer is ook van groot belang. De vraag is hoe je de ruimte die je hebt optimaal kunt benutten. Om te beginnen is het goed om te bedenken waar je je bed neer gaat zetten. Het is het beste om het hoofdeinde van het bed tegen een muur te plaatsen, met aan beide kanten van het bed minimaal 40 centimeter loopruimte. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijk in en uit je bed kunt stappen. Als je hebt bepaald waar je bed komt te staan kun je de rest van de ruimte inrichten. Een lege slaapkamer is natuurlijk niet zo gezellig. Hoe je dit gaat doen en wat voor items je neer gaat zetten hangt voornamelijk samen met de grootte van je slaapkamer. In sommige gevallen dient een slaapkamer ook als kleedkamer, dan zal een kledingkast al veel ruimte innemen. Zorg voor een kledingkast die past bij de stijl van je kamer maar ook voldoende ruimte biedt voor je kleding. Als je ruimte over hebt kun je bijvoorbeeld een mooie sidetable of kaptafel neerzetten, ook zorgt een leuke stoel in de hoek voor een sfeervol geheel.

Stap 5: Het decoreren van de slaapkamer

Om een hotel chique gevoel te creëren kun je kiezen voor klassiek witte lakens, zodat je met sierkussens en een sprei kunt uitpakken met printjes en kleurtjes. Veel sierkussens op het bed creëert echt een luxe gevoel en ziet er ook nog eens heel leuk uit. Verder is een vloerkleed nog een mooie toevoeging voor als je een koude vloer hebt. Een vloerkleed zorgt voor meer gezelligheid en voelt fijn aan je voeten als je je bed uitstapt.

Hopelijk kun je met deze vijf tips aan de slag en weet je jouw slaapkamer zelf om te toveren tot een droomslaapkamer.

Voor de slaapkamer

Sfeerbeeld_slaapkamer-inrichten_2_wk39