Tips bij het inrichten van een thuiswerkplek

Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat we volledig of gedeeltelijk thuiswerken. Als je thuis werkt is het goed om een rustige, maar ook functionele werkplek te hebben. Naast dat een werkplek functioneel moet zijn is het ook fijn als deze er gezellig uit ziet. In deze blog lees je waar je rekening mee kunt houden bij het inrichten van een werkplek. Bekijk hier de bijbehorende video op ons YouTube kanaal. 

Meike Hendrikse
Meike Hendrikse
800223-B 800816-S 801042-G-01 SF BPH Old school bureau Vogue eetkamerstoel geweven zand Artwork plantstudie 77.jpg

Waar maak je een thuiswerkplek? 


Een speciale werkkamer waar je ongestoord kunt werken is natuurlijk heerlijk, maar niet iedereen heeft daar de ruimte voor. Het creëren van een goede werkplek in de woonkamer of slaapkamer kan daarom ook prima! 

Werkplek in de woonkamer 


Als je een werkplek in de woonkamer wilt maken is het verstandig om een klein, compact bureau aan te schaffen. Dit omdat werken aan de keukentafel natuurlijk ontzettend gezellig is, maar misschien ook zorgt voor veel afleiding. Als je een apart bureau hebt kun je deze het beste in een hoek van de kamer plaatsen, als je geen fijne hoek in de ruimte hebt kun je deze ook creëren door een kast of kamerscherm neer te zetten. Als je het bureau in de hoek plaats zorg je automatisch voor de minste afleiding. Neemt een apart bureau in de woonkamer te veel ruimte in? Kijk dan eens naar een bureau die je aan de muur kunt bevestigen en op kunt klappen zodra je klaar bent. 

Werkplek in de slaapkamer


Naast de woonkamer kan een werkplek ook heel goed in de slaapkamer. De slaapkamer is een ruimte die we overdag weinig gebruiken. Andere huisgenoten hebben er vaak weinig te zoeken, dat zorgt voor rust in de kamer. Ook is er minder afleiding omdat er vaak minder spullen om je heen staan. Het is verstandig om tijdens het werken met je rug naar het bed te zitten zodat je geconcentreerd en gemotiveerd aan de slag kunt gaan!
 

Benodigdheden voor jouw werkplek


Als je de juiste plek in huis gevonden hebt kun je het thuiswerken nog aangenamer maken door de juiste benodigdheden in huis te halen. 

Om te beginnen is het aanschaffen van een laptop standaard geen overbodige luxe. Als je je laptop direct op tafel plaatst ga je naar beneden kijken, deze houding is niet bepaald bevorderlijk voor je rug en nek. Je neemt automatisch een betere houding aan als je de laptop op een standaard plaatst. 

Een noise canceling koptelefoon kan uitkomst bieden als je problemen hebt met je concentratievermogen. Met zo’n koptelefoon worden storende achtergrondgeluiden gedempt en kun je je volledig afsluiten. Handig tegen het geluid van bijvoorbeeld spelende kinderen of als je last hebt van bouwwerkzaamheden in de buurt. 

Verder is goede verlichting bij je werkplek ook wel handig. Plaats een mooie bureaulamp op je bureau. Dat zorgt voor voldoende licht, een fijne sfeer en het ziet er ook nog eens leuk uit. 
 

Shop bureau-/tafellampen

Wat is een goede bureaustoel?


Een goede bureaustoel is ontzettend belangrijk om de werkdag goed door te komen. Een ergonomische bureaustoel wordt aangeraden zodat je gedurende de dag een goede houding aanneemt. Toch kan een eetkamerstoel ook prima functioneren als bureaustoel, zeker voor een thuiswerkplek. Bij het uitzoeken van een stoel is het wel van belang dat je let op de juiste zithouding. 
•    Kijk goed naar de zithoogte, je knieën moeten in een hoek van 90 graden gebogen zijn als je op de stoel zit en je voeten op de grond staan. 
•    Vervolgens is de zitdiepte ook erg belangrijk, er moet ongeveer een vuist tussen je knieholte en de zitting passen. 
•    De stoel moet je rug goed ondersteunen.
•    Het is fijn als de stoel armleuningen heeft om spanning in je nek en schouders te voorkomen. 

Een eetkamerstoel als bureaustoel kan dus prima als je op bovengenoemde punten let. Het voordeel van een eetkamerstoel is dat ze er vaak mooi uitzien en beter in de ruimte passen dan een zwarte grote bureaustoel. 
 

Het sfeervol inrichten van de werkplek


Naast de plek en de benodigdheden is het ook van belang om op de styling van jouw werkplek te letten. Zeg nou eerlijk, iedereen wordt er toch vrolijk van als de looks van jouw thuiskantoor mooi bij de rest van het interieur passen? 

Je kunt er tijdens de styling van jouw werkplek op letten dat je dezelfde houtsoort voor je bureau gebruikt als in de rest van de woonkamer. Dit zorgt dan direct voor een stijlvol geheel. Verder is het fijn als je een rustige basis hebt en de werkruimte aankleedt met leuke accessoires. Denk hierbij aan een mooie vaas of een klok. Een plant is ook altijd een goede toevoeging aan een werkkamer, dit omdat een plant zorgt voor rust en bepaalde planten kunnen ook de lucht zuiveren. 

Hoe houd je je werkplek netjes?


Een rommelige werkomgeving bevorderd niet echt de productiviteit. Als je werkt in de woon- of slaapkamer heb je vaak ook minder ruimte beschikbaar. Beperk daarom het aantal spullen om je heen of zorg voor voldoende opbergruimte. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een mooie opbergkast van een van onze merken. 

Hopelijk heb je nu voldoende tips en tricks gelezen en kun je aan de slag met jouw perfecte thuiswerkplek.