5x opbergtips voor de kinderkamer

5x opbergtips voor de kinderkamer

Door: Petra

Is de kinderkamer vaak een rommeltje? Met deze 5 opbergtips maak je daar een einde aan, als je kinderen ook meewerken natuurlijk wink. Een leuk klusje voor deze kerstvakantie!
 

Tip 1

Opbergmanden of opbergdozen zijn onmisbaar in een kinderkamer. Voor klein speelgoed zoals lego zijn opbergdozen met verschillende vakken ideaal. Vraag de kinderen om te helpen door de lego op kleur te sorteren. Heeft je kind veel knuffels dan is het leuk om deze op te bergen in een rotan mand. Ook sokken of haaraccessoires kunnen prima worden opgeborgen in een mand. Zorg ervoor dat er niet teveel verschillende items in een mand zitten, maar sorteer de boel op een categorie zodat het ook weer makkelijk opruimen is. Om de kids op weg te helpen zou je op de opbergdozen of opbergbakken ook nog een plaatje kunnen plakken met wat erin zit, op school doen ze dat bijvoorbeeld ook. Als het allemaal een plekje heeft en er wordt mee gespeeld dan ruim je het gemakkelijk weer op dezelfde plek op.


 

Tip 2

Een kinderkledingkast voor een kleuter of peuter heeft niet zo’n groot hang gedeelte nodig. De kleding is nog erg klein en je bent vooral gebaat bij veel legplanken (legplanken zijn ook los verkrijgbaar). Een ladekast of een kledingkast met een grote opberglade is ideaal voor kinderen. Zorg er ook in de kast voor dat alles gesorteerd ligt en dat je de kast niet te vol stopt. Het moet overzichtelijk blijven. Daarnaast wil je niet dat je kleuter een korte broek uit de kast trekt bij -1. Houd de zomer- en winterkleding daarom gescheiden en berg dit niet in de kinderkamer, maar in een andere kamer op.

Opbergtips kinderkamer_2

 

Tip 3

Is jouw kleine ook gek op tekenen, kleuren en schilderen? Maak een apart hoekje in de (kinder)kamer voor die kleine kunstenaar door middel van een bureau en/of schildersezel. Voorraadpotten of andere leuke identieke potten vul je dan met kwasten, stiften en andere knutselspullen. Overige benodigdheden ruim je op in een apart kastje achter deurtjes zodat je de spullen niet ziet. Natuurlijk wil die kleine kunstenaar ook naar zijn/haar eigen werk kijken. Gebruik dan een leuk memobord of prikbord waar de werkjes opgehangen kunnen worden. Het is bijvoorbeeld ook leuk om een gallery wall te maken. Je doet dit door een aantal lijsten gegroepeerd op te hangen en deze te vullen met nieuwe werkjes, op deze manier heb je elke maand iets nieuws aan de muur hangen. Bekijk hier nog meer oplossingen voor aan de wand
 

Tip 4

Heb jij een boekenwurm in huis? Dan is een leeslamp bij het bed natuurlijk noodzakelijk! En hoe leuk is deze lamp dan? Ook een bureaulamp is tijdens deze donkere dagen echt wel nodig in de kinderkamer. En waar ruim je al die boekjes dan op? Dit kan in een mand op de grond, in een ladekast, maar vergeet er ook zeker niet een aantal te presenteren op fotolijstplanken. Als je dit doet met prentenboeken dan ziet het er ook nog leuk uit. Hang de fotolijstplanken extra laag op zodat de kinderen zelf de boekjes kunnen pakken. Hang haakjes bijvoorbeeld ook niet te hoog op, want dan kunnen ze er nooit zelfstandig bij. En heb je deze leukerd al gespot?
 

Tip 5

De speelgoedkist is niet alleen in de kinderkamer, maar ook in woonkamer of hal een leuke manier om speelgoed in op te bergen. Aan het einde van de dag kan alles weer in de kist en slingert er niets meer door het huis. Een speelgoedkist is ook ideaal voor de allerkleinste omdat zij er zelf spulletjes in kunnen doen. Wissel wekelijks het speelgoed zodat het elke week weer een verrassing is en er iets nieuws te ontdekken valt. Een speelgoedkist kun je ook zelf maken, op Marktplaats scoren of laten maken bij een sociale werkplaats. Je krijgt dan zelfs de mogelijkheid om er de naam van je kind in te laten graveren. Hoe origineel! Een oude klassieke koffer is ook een optie als je van vintage houdt en is goed te gebruiken als verkleedkist bijvoorbeeld.
Hopelijk ben je geïnspireerd geraakt en maak je er een leuke activiteit van met je kind(eren). Ontdek onze favoriete opbergers waarmee je een opgeruimde en sfeervolle ruimte creëert. Van speelgoedkist tot een unieke opbergcombinatie, er is keuze genoeg.