Upgrade de kinderkamer

Upgrade de kinderkamer

Geschreven door: Natasja

Nu we met zijn allen in een tweede lockdown zitten en de scholen gesloten zijn is hét moment aangebroken om eens samen met de kids naar hun slaapkamers te kijken. Hoe kunnen we deze plek opruimen, netjes houden en wat gezelligheid en sfeer geven. Misschien is een goede huiswerkplek ook wel gewenst. Kortom, het ideale moment om die kamer eens goed onder de loep te nemen!

Sfeer
Aangezien de kinderen nu ook meer tijd zullen doorbrengen op hun slaapkamer is het prettig als het een sfeervolle omgeving is. Vaak is dit makkelijk te behalen met een paar kleine aanpassingen. Plaats bijvoorbeeld dit vloerkleed, een paar mooie opbergers om de losse spullen netjes in op te bergen zoals deze Tipi boekenkast of Stage kistbank. Wat speelse wanddecoratie zoals deze bohemien wandhanger of kleurrijke poster en een paar zachte sierkussens op bed maken ook al een groot verschil. Is dit nog niet genoeg? Bekijk dan of je misschien een wandje een andere kleur kunt geven of werk met een opvallend behang. Deze gouden Fenix behangcirkel bijvoorbeeld. Super gave eyecatcher en super handig omdat je hem kunt hergebruiken. Zo creëer je meteen een andere sfeer en mocht je toch bedenken dat hij niet helemaal op de juiste plek hangt, dan kun je hem gemakkelijk weer verplaatsen zonder nare lijmresten op de wand.

Connect en Dennis sfeerbeeld wk 53

Huiswerkplek
Nu veel ouders thuiswerken en kinderen ook niet meer naar school kunnen is een goede eigen plek om huiswerk te maken onmisbaar. Kies voor een bureau met opbergmogelijkheden, zodat kinderen niet afgeleid worden door een bureaublad vol spulletjes. Spreek af dat jullie een half uur geconcentreerd werken om vervolgens samen even 10 minuutjes wat doorspreken. Zo voorkom je dat het een strijd wordt om je kinderen aan hun schoolwerk te houden. Vergeet niet dat een goede (bureau)stoel ook erg belangrijk is! Zoek er één uit die mooi bij de slaapkamerstijl past, de juiste hoogte heeft voor bij het bureau en natuurlijk het aller belangrijkste: één waar je kind tevreden mee is.

Sfeerbeeld kinderkamer wk 53


Voor de jongere kinderen is dit misschien niet van toepassing, maar een eigen speelhoek is ook belangrijk. Geef ze bijvoorbeeld dit leuke rotan tafeltje en stoeltje. Zo kunnen ze ongestoord boekjes lezen, kleuren, knutselen, theekransjes houden met hun poppen of prachtige bouwwerken maken met hun blokken. Vergeet niet dat ze met dit soort activiteiten enorm veel vaardigheden trainen en onbewust veel dingen leren!

Kortom, maak er samen met de kinderen iets gezelligs van en probeer een goed evenwicht te vinden tussen (school)werk en plezier maken samen! Heb je nog mooie foto’s van jullie geüpgrade kinderkamer of speelplek? Laat ze aan ons zien via ‘Hoe Basiclabel woon jij’ of tag ons op Instagram en gebruik #basiclabelbijjouthuis. Vinden we hartstikke leuk!