Vloerkleden

Vloerkleden

Vloerkleden zijn een must in ieder interieur. Verschillende soorten, maten en vormen; het kan allemaal. Een vloerkleed geeft je de kans om uit te pakken, om een gewaagde keuze te maken zonder dat je overdonderd wordt, en je kunt er je interieurstijl mee laten zien. Het kan je hele interieur samenbrengen. Heb je het gevoel dat er iets mist in je interieur? Dit kan dit zomaar een mooi vloerkleed zijn!  

Woonkamer
Een woonkamer is eigenlijk niet compleet zonder een fijn vloerkleed. Een vloerkleed zorgt niet alleen voor een warm geheel maar ook voor een fijne sfeer. Ook helpt het tegen galmen in je huis. Het liefst heb je een vloerkleed die vooral niet te klein is in vergelijking met je bank. Ook staat het mooi als hij net even een stukje onder de bank geschoven wordt. Zorg ervoor dat al je meubels het vloerkleed aanraken. Niet alles hoeft er helemaal op te staan maar als je vloerkleed groot genoeg is zodat je bank, salontafel en misschien zelfs een stoel het vloerkleed raakt, creëer je een rustig beeld. Een te klein vloerkleed kan je ruimte kleiner laten lijken. Maar wees gerust, want het kan soms ook heel leuk staan hoor! Zeker met een echte eyecatcher kun je er mee wegkomen. Ook zou je verschillende vloerkleden over elkaar heen kunnen leggen om een interessant lijnen spel te creëren. Of als je je favoriete vloerkleed toch iets te klein vindt kun je er bijvoorbeeld ook een groter jute vloerkleed onder leggen. Wij zijn fan van gelaagde tapijten!

Slaapkamer 
Ook je slaapkamer zou zeker een vloerkleed kunnen gebruiken. Altijd met je voeten op de koude vloer als je ‘s ochtends je bed uitstapt is niet echt lekker wakker worden. Leg een vloerkleed naast je bed en opgelost! Je kunt ervoor kiezen om aan beide kanten een kleiner vloerkleed neer te leggen, maar je kunt ook één heel groot vloerkleed onder je bed leggen die er aan beide kanten onder uit komt. Leg hem dan wel zo neer dat hij ook net onder je voeteneinde uit komt. Ook als je al vloerbedekking hebt kan een vloerkleed erg mooi staan. Zorg er dan wel voor dat hij niet vloekt qua kleur natuurlijk. 

Eetkamer
Een vloerkleed staat tevens erg mooi in de eetkamer. Heb je een ronde tafel? Kies dan voor een rond vloerkleed. Zo creëer je rust. 

Doe eens gek
Sommige vloerkleden zijn net kunstwerken en waarom zou je ze dan ook niet gewoon aan de muur hangen? Weer eens iets anders dan een lijst. Een vloerkleed aan de wand geeft een warm gevoel in je ruimte. Het is een eclectische look die in veel interieurs toegepast kan worden. We love it!