Retourneren & Ruilen

 • Bestelling retourneren

  Voor bestellingen welke geplaatst zijn via de webwinkel van Basiclabel.nl geldt een maximale zichttermijn van 30 dagen na ontvangst tenzij anders vermeld. De zichttermijn is niet van toepassing op geleverde maatwerk producten. Na het verstrijken van de zichttermijn is de koopovereenkomst een feit.

  Je kunt jouw aankoop op elke wijze herroepen maar bij voorkeur verzoeken wij het formulier voor herroeping te gebruiken. Het retourformulier wordt meegeleverd met de bestelling of is hier online beschikbaar voor wanneer dit niet het geval is. Je kunt ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat je van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht.

  Mocht van de zichttermijn gebruik gemaakt worden, kan de bestelling vanuit Nederland en België gratis geretourneerd worden indien deze:

  1. Eerst per e-mail aangemeld is bij retouren@basiclabel.nl (Zonder deze aanmelding komen de retourkosten voor eigen rekening).
   In deze mail verzoeken wij je het ordernummer van de bestelling te vermelden, welk artikel het betreft en de reden van retourneren. In het geval van een klacht c.q. schade van het artikel dan ontvangen wij daar graag foto's van bijgevoegd in de mail.
  2. Compleet & onbeschadigd is en in de originele verpakking zit (indien redelijkerwijs mogelijk) 
  3. Binnen redelijke termijn doch uiterlijk binnen 14 dagen na verstrijken zichttermijn of feitelijke herroeping wordt teruggestuurd


  Indien producten beschadigd retour komen, behouden wij ons het recht voor kosten ter compensatie te verrekenen. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen. Wij zullen de betaling van het volledige aankoopbedrag, inclusief eventuele standaard verzendkosten, zo spoedig mogelijk maar uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding op jouw rekening terugstorten.
  Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen of tot jij hebt aangetoond dat je de goederen teruggezonden hebt, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Terugbetaling zal plaatsvinden middels hetzelfde betaalmiddel als waarmee jij ons betaald hebt.

  Het retouradres: Basiclabel BV | T.a.v. klantenservice | Antwoordnummer 1251 | 1620 VB HOORN (NH) | NEDERLAND 

 • Bestelling ruilen

  Binnen de zichttermijn van 30 dagen kan een artikel vanuit Nederland en België kosteloos geruild worden. Je kunt het artikel retour zenden - zie bestelling retourneren - en zodra het pakket retour gemeld is zullen wij het vervangende artikel verzenden. Het is ook mogelijk om jouw bestelling te ruilen in onze winkels, neem daarvoor eerst contact op met onze klantenservice zodat je niet voor niets naar de winkel gaat - het assortiment in onze winkels wijkt namelijk af van het online assortiment. 

 • Status van geretourneerde bestelling

  Voor meer informatie over de status van jouw geretourneerde bestelling kun je contact met ons opnemen via +31 (0)88-2290100 of info@basiclabel.nl.