DIY tip: voor aan de wand

DIY tip: voor aan de wand

Maak de tafel maar leeg want wij hebben een DIY voor je! Een leuk doe-het-zelf project voor in de zomervakantie, samen met de kids of lekker alleen om zen van te worden.

Onze styliste Rachella werd vorig jaar op de vt wonen&design beurs geïnspireerd door dit leuke wanddecoratie item van hout. Ze probeerde het zelf en het resultaat mag er zijn! Wil je dit thuis ook aan de wand? Lees hieronder hoe je dat doet. 

How to 
Benodigdheden:
  1. Een houten plaat waar je een cirkel van 60cm uit kunt zagen.
  2. Houten speelgoed blokjes; van de kinderen of te koop bij de lokale kringloopwinkel. 
  3. Goede houtlijm. 
Aan de slag
Je kunt de cirkel zelf maken en zagen uit een houten plaat die je bij de bouwmarkt haalt of je kiest ervoor om de cirkel kant en klaar te kopen. Even Googlen op ‘houten hoepel' en het levert voldoende zoekresultaten op om er eentje online te kunnen bestellen. De houten blokjes zijn eigenlijk houten speelgoed blokjes die voor bijna iedere ouder bekend voorkomen. Leerzaam, voor de kleine motoriek, maar ook om een zo hoog mogelijke toren mee te bouwen (en daarna omgooien natuurlijk). De blokken zijn ook verkrijgbaar in verschillende felle kleuren, leuk voor als je de cirkel in de kinderkamer wilt hangen! Gebruik een goede en snel hechtende houtlijm, bijvoorbeeld van het merk Pattex. Verkrijgbaar bij de Action of de bouwmarkt. Voordat je begint te lijmen kun je de houten blokjes het beste eerst sorteren. Welke vormen kies je waar? Je wilt natuurlijk niet alle ronde vormen op een rijtje, het moet er wel een beetje speels uit komen te zien.

Aan de wand 
Afhankelijk van de muur kun je de cirkel vrij eenvoudig ophangen, één schroef is al voldoende. Voor de finishing touch decoreer je de cirkel met droogbloem(en). Een kaartje met een leuke quote in het midden van de cirkel of de combinatie met een ander wanddecoratie item maakt het plaatje helemaal af.

Style de cirkel op zo’n manier dat deze past bij jouw interieur. We zijn benieuwd naar jullie eindresultaat. Delen mag natuurlijk op Instagram met de tag #basiclabeldiy