Een opgeruimd huis

Een opgeruimd huis

Begin het nieuwe jaar goed met een opgeruimd huis. Een opgeruimd huis is namelijk ook goed voor je welzijn: het verminderd stress en zorgt voor ruimte in je hoofd. Als je dan toch bezig bent met de kerstversiering opruimen, pak meteen door. Onze kortingsactie van 20% op heel veel kasten maakt het heel aantrekkelijk om meteen te beginnen!

Het werkt met opruimen eigenlijk hetzelfde als met sporten: je begint met frisse tegenzin, maar als je het eenmaal achter de rug hebt geeft het een voldaan gevoel. De hamvraag is vooral waar begin je? En vervolgens; hoe houd je deze goede gewoontes vol? Met de onderstaande tips ben jij straks een pro in opruimen!

Realistische doelen
Je kent het wel… Je begint heel enthousiast aan je nieuwe goede voornemens, maar als snel verval je weer in je oude gewoontes. Deze valkuil willen we vermijden. Het is dus belangrijk om te beginnen met kleine veranderingen die je gemakkelijk kunt volhouden. Denk bijvoorbeeld aan dagelijks 10 minuten opruimen en begin dan met het opruimen van de rommella in de kast of het plankje in de badkamer. Als je kiest voor een plek waar je vaak gebruik van maakt óf veel komt dan wordt je elke keer herinnert aan hoe fijn het is dat dit nu opgeruimd is. Dát werkt motiverend.   

WOOOD Boaxz opbergkast en Riverdale Elano


Ruim écht op
Als we zeggen opruimen, dan bedoelen we ook echt ópruimen en niet verplaatsen. Bedenk bij ieder item dat je opruimt of je het nog gebruikt, of dat het weg kan. Op deze wijze zorg je er voor dat je een beslissing neemt. Opruimen is eigenlijk uitgestelde beslissingen nemen en deze uitgestelde beslissingen zorgen voor onrust in je hoofd. Het maakt uiteindelijk niet uit wat je beslist, als je maar een keuze maakt. 

Basiclabel Skik en Move schuifdeurkast


Doe het direct
We snappen het, al dat opruimen kost gewoon tijd. Máár eigenlijk kost het uitstellen van opruimen alleen maar meer tijd! Leer jezelf aan dat je gebruikte direct weer opruimt. Het is een kwestie van doen. Vouw de was direct op en leg deze terug in de kledingkast. Geef belangrijke papieren/post een vaste plek in je opbergkast. Na het koken en avondeten, direct even de keuken opruimen én het schone servies zet je direct weer in je vitrinekast. Als je jezelf dit aanleert, zorg je er uiteindelijk voor dat je veel minder op hoeft te ruimen. Fijne bijkomstigheid: de rest van de dag/avond heb je een rustig en voldaan gevoel als je relax op de bank ploft!

Succes en onthoud, je bent niet de enige die opruimen lastig vindt! Gedeelde smart is halve smart.